Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ανόβερο : Εγκαίνια για την έκθεση CeBIT ..

Ξεκίνησε στο Ανόβερο της Γερμανίας η μεγαλύτερη ετήσια έκθεση υψηλής τεχνολογίας επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η CeBIT είναι ένα από κορυφαία events σε παγκόσμιο επίπεδο και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να κυριαρχήσουν στην έκθεση ο ρόλος του Internet στην κοινωνία, την οικονομία και την πολιτική. Επίσης, υπάρχουν πολλοί συμμετέχοντες που δίνουν έμφαση στην "πράσινη" τεχνολογία, ενώ ένα άλλο θέμα που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα είναι ο χώρος του e-health.
Οι υπεύθυνοι της έκθεσης περιμένουν κάτι λιγότερο από 500.000 επισκέπτες στη CeBIT, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν έχουν μειωθεί κατά 25%. Συγκεκριμένα, έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση 4.300 εταιρείες, ένα νούμερο ιδιαίτερα χαμηλό που παραπέμπει στα επίπεδα του 1990. Παρ' όλα αυτά, η ηγεσία της CeBIT είναι ικανοποιημένη με τη συμμετοχή, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας.
Οι πιο ηχηρές απουσίες είναι αυτές της Nokia και της Ο2 [αμφότερες προτιμούν το Mobile World Congress], ενώ για πρώτη φορά φέτος δε συμμετέχουν η Toshiba και η Samsung. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία πριν την έναρξη, θα υπάρξουν περίπου 500 εταιρείες που είτε επανεμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια στην έκθεση, ή κάνουν φέτος το ντεμπούτο τους.

Πηγή : PC Magazine

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan