Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ξήλωσαν το μηχάνημα ανάληψης της «PRO BANK» που ήταν τοποθετημένο στο σουπερ μάρκετ «LIDL» στην συνοικία της Αγίας Μονής, αφαιρώντας 25.000 ευρώ

http://e-erevna.gr/photos/742009/7-1-1.jpg
Την νόσο…των ληστειών καλούνται να θεραπεύσουν οι διωκτικές Αρχές των Τρικάλων. Μετά την κλοπή ηλεκτρικών ειδών από τοπικό κατάστημα αλλά και την πρόσφατη ένοπλη ληστεία στην «ALPHA BANK» μια νέα κλοπή ασυνήθιστη για το τοπικά δρώμενα απασχολεί από χθες την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.
Αυτή την φορά η ληστεία σημειώθηκε σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών ΑΤΜ της Τράπεζας «PRO BANK» που φιλοξενούνταν στον εξωτερικό χώρο του σουπερ μάρκετ «LIDL» που βρίσκεται στην συνοικία της Αγίας Μονής.
Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες χθες τις νυχτερινές ώρες αφού έδεσαν με ιμάντες το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών, το ξήλωσαν από την βάση του με την χρήση αυτοκινήτου κι αφού παραβίασαν, αφήρεσαν το χρηματοκιβώτιο με το υπάρχουν χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με πληροφορίες το χρηματοκιβώτιο του ειδικού μηχανήματος περιείχε 25.000 ευρώ περίπου.
Να υπογραμμιστεί σ’ αυτό το σημείο ότι είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ληστεία σε ΑΤΜ στην περιοχή των Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας.
Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες
Τελικά ο μεγάλος όγκος αλλά και το βάρος του ειδικού μηχανήματος ανάληψης μετρητών που υπολογίζεται στα 150 με 170 κιλά δεν στάθηκαν εμπόδιο για τους δράστες να διαπράξουν την ληστεία και να αφαιρέσουν ένα τόσο σημαντικό χρηματικό ποσό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Το σημείο που ήταν τοποθετημένο το ΑΤΜ σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν χθες αστυνομικοί κύκλοι δεν ήταν καλά φωτισμένο και ίσως ήταν ένα ατού για τους ληστές.
Βέβαια ο εξωτερικός χώρος γύρω από το μηχάνημα δεν παρακολουθούνταν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ένα ακόμη πλεονέκτημα για τους δράστες.
Κατά την διάρκεια της κλοπής σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός, ο οποίος ήταν συνδεμένος με κάποια ιδιωτική εταιρία φύλαξης, που ειδοποίησε την αστυνομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο χώρο του σουπερ μάρκετ είχε περάσει και χθες βραδύ αστυνομικό όχημα για το έλεγχο του ειδικού μηχανήματος κάτι αντίστοιχο που γίνεται σε όλα τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί ΑΤΜ από τις Τράπεζες.
Δυστυχώς η τύχη ή η χρονική συγκυρία δεν στάθηκαν με το μέρος των αστυνομικών αρχών.
Οι δράστες αναζητούνται από χθες από δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης που στρέφει τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών κύκλων αποκλείεται το ενδεχόμενο του συσχετισμού της χθεσινής ληστείας με εκείνες των προηγούμενων ημερών. Εκτιμάται ότι αυτή την φορά έδρασαν άτομα που κάνουν συστηματικά αυτή την δουλεία ενώ απέκλειαν την συμμετοχή κάποιου Τρικαλινού.
Εντούτοις οι έρευνες συνεχίζονται και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά.
Τροχαίο με κλεμμένο φορτηγό
Ένα φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο ήταν τοποθετημένο ειδικό γερανοφόρο μηχάνημα ενεπλάκη χθες το βράδυ σε τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Φλεγίου και Ηροδώτου.
Το φορτηγό είχε κλαπεί την περασμένη Δευτέρα 30 Μαρτίου από το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο και χθες ενώ κινούνταν από άγνωστο οδηγό σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο.
Ο άγνωστος οδηγός μετά το ατύχημα τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.
Το φορτηγό που ενεπλάκη το βράδυ της Κυριακής εξετάζεται αν είχε σχέση με την ληστεία στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών. Βεβαία μέχρι και χθες δεν αποδεικνυόταν κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους.

e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan