Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

10 μύθοι για το hangover


Πόσο αληθινές είναι τελικά, οι πιο γνωστές θεραπείες για το hangover; Ο κατάλογος είναι μεγάλος και ποικίλλει. Από την κατανάλωση ζυμαρικών όμως, μέχρι και την λύση του πικρού καφέ, χρειάζεται μια προσεκτική και κυρίως…


-- νηφάλια ματιά.
Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα.
ΜΥΘΟΣ: Μόνο η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σε οδηγήσει σε hangover
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: σε αυτή την κατάσταση μπορεί να επέλθει οποιοσδήποτε ακόμα και με δυο ποτηράκια. Το σώμα, η «σύστασή» του, ο τρόπος ζωής κ.α μπορεί να επιφέρουν αποτελέσματα hangover έστω και με μικρές ποσότητες αλκοόλ.

ΜΥΘΟΣ: εκείνο που χρειάζεται είναι ένας καφές!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Δυστυχώς, ο καφές σε μια τέτοια κατάσταση, οδηγεί σε μεγαλύτερη αφυδάτωση. Μετά από μια νύχτα μέθης είναι καλύτερο να αποφευχθεί οτιδήποτε έχει σχέση με καφεΐνη. Αντ΄αυτού δοκιμάστε γουλιές νερού και ισοτονικών ποτών που περιέχουν ηλεκτρολύτες για την αντικατάσταση των υγρών που έχετε χάσει.
ΜΥΘΟΣ: το κρασί είναι καλύτερη επιλογή
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: θα σας απογοητεύσουμε αλλά το κόκκινο κρασί περιέχει τανίνες που από πολλούς «κατηγορούνται» για την πρόκληση πονοκεφάλων. Αν ανησυχείτε λοιπόν για το πρωινό σας ξύπνημα προτιμήστε την μπύρα.
ΜΥΘΟΣ: πριν κοιμηθώ πρέπει να φάω ένα πιάτο μακαρόνια
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: δυστυχώς, το φαγητό πριν την κατάκλιση και εφόσον είστε ήδη μεθυσμένη, δεν βοηθά. Εκείνο που μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του αλκοόλ είναι να μην πιείτε με άδειο στομάχι (προτιμήστε κάτι λιπαρό) και να πιείτε ένα ποτήρι νερό 1 ώρα πριν κοιμηθείτε.

ΜΥΘΟΣ: Hangover είναι, θα περάσει
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ακόμα και αν εξαιρέσουμε τις κεφαλαλγίες, την ζάλη και τον στομαχικό ίλιγγο, κάτω από αυτές τις συνθήκες το ανοσοποιητικό σύστημα διανύει μια από… τις χειρότερες περιόδους του ενώ η αφυδάτωση που «παραμονεύει» δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
ΜΥΘΟΣ: Tο φύλο δεν έχει σημασία
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: κι όμως σύμφωνα με μελέτες, οι άντρες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό νερού στο σώμα τους, το οποίο και τους βοηθά στο να αραιώνουν την ποσότητα που καταναλώνουν.
ΜΥΘΟΣ: Η σειρά των ποτών δεν μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: αν ξεκινήσετε με ένα βαρύ ποτό και μετά συνεχίσετε με μπύρα για το υπόλοιπο της νύχτας, είναι σίγουρο πως θα επιβραδύνετε την πρόσληψη του αλκοόλ . Αν όμως ξεκινήσετε με μπύρα και προχωρήσετε σε ουίσκι, είναι επίσης σίγουρο ότι θα «επιταχύνετε» την πορεία σας στην μέθη.
ΜΥΘΟΣ: Θα πάρω παυσίπονο πριν κοιμηθώ και θα ξυπνήσω περδίκι!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: είναι προτιμότερο και για λόγους ασφάλειας αλλά και πιο αποτελεσματικούς να πάρετε παυσίπονο το πρωί μόλις ξυπνήσετε.
ΜΥΘΟΣ: Το αλκοόλ με βοηθά να κοιμηθώ καλύτερα
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το αλκοόλ διαταράσσει τον ύπνο ενώ «υπονομεύει» και την ποιότητα του αφού η ζάλη δεν σας αφήνει να απολαύσετε έναν βαθύ και ήσυχο ύπνο.
ΜΥΘΟΣ: Η θεραπεία βρίσκεται στο πρωινό… κοκτέιλ ή όπως λένε οι βρετανοί, στο "hair of the dog"
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: το μόνο που θα καταφέρετε σε περίπτωση που και στο πρωινό σας καταναλώσετε αλκοόλ είναι να «δηλητηριάσετε» κι άλλο το αίμα σας και να καταστρέψετε και όλη την υπόλοιπη ημέρας σας!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan