Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ετοιμάζονται να δώσουν άδειες εξόρυξης πετρελαίου μέσα στο 2010

Χοντραίνει το παιχνίδι με τις εταιρείες Αμερικάνικων συμφερόντων...

Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα με άμεση αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας των Ελληνικών νησιών.

Ομάδα ξένων, κυρίως Αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες έχουν έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε....


--


......σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που θα βρεθούν στον ελλαδικό χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με τον νέο φορέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα δημιουργηθεί.

Όπως διαρρέουν οι πληροφορίες και σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γ. Μανιάτης, θα είναι έτοιμος να δώσει άδειες στο χρόνο ρεκόρ του ενός έτους.

Φυσικά μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ και των δηλώσεών του για τις άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ.

ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ

Εν τω μεταξύ από 13 Ιουλίου και μέχρι 20 Αυγούστου το Τουρκικό πλοίο Τσεσμέ που έπλεε πριν από λίγες μέρες ανοιχτά της Σαμοθράκης, θα κάνει έρευνες νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, με τους Τούρκους να αγνοούν επιδεικτικά το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το σκάφος θα “σέρνει” ένα καλώδιο 1.500 μέτρων και θα κάνει έρευνες για σεισμικά ρήγματα.

Ωστόσο η κίνηση των Τούρκων έχει ένα σαφές μήνυμα καθώς την ίδια περίοδο, 19 Ιουλίου, ξεκινάει νέος κύκλος επαφών των δύο χώρων.

Θέλουν με αυτόν το τρόπο να δημιουργήσουν τετελεσμένα με άμεση αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας των ελληνικών νησιών και ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως το ευαίσθητο Καστελόριζο.

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…

tiresias-press

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan