Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ



Το έδαφος και το υπέδαφος του πλανήτη μας, τα τελευταία χρονιά, έχει αρχίσει να αλλοιώνεται σε βάθος μερικών μέτρων από τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα και άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Ειδικότερα, τα τελευταία χρονιά , τα ζιζανιοκτόνα έχουν πολλαπλασιαστή κατά 25 φορές, ένας τα συνθετικά λιπάσματα κατά 12 φορές. Τα ζιζανιοκτόνα και τα λιπάσματα παρασύρονται από τα νερά της βροχής και εισέρχονται στα υπόγεια ύδατα, οπού προκαλούν μαζική ρύπανση τεραστίων εκτάσεων. Οι ρύποι αυτοί πέφτουν στις θάλασσες , στις λίμνες, και στα ποταμιά απειλώντας έτσι σοβαρά, σε παγκόσμια κλίμακα τη ζωή μέσα στο νερό.

Συνολικά, στεριά και θάλασσα, μολύνονται αφόρητα από τη διασπορά προϊόντων που είναι επικίνδυνα για την υγειά μας, οπός τα ζιζανιοκτόνα, το DDT, τα ραδιενεργά, τα πλαστικά προϊόντα και αλλά…Οι χωματερές κατακλύζουν τον πλανήτη κατά εκατοντάδες χιλιάδες , δημιουργώντας μολύνσεις του περιβάλλοντος και του ποσίμου νερού παρακειμένων περιοχών.

Η Γη αρχίζει να παρουσιάζει σημεία σοβαρής κόπωσης .Τα εδάφη της, σε πολλά σημεία του πλανήτη, είναι εξαντηλεμενα και δεν αποδίδουν(οπός απέδιδαν παλιότερα)στις γεωργικές καλλιέργειες, εξαιτίας της εντατικής εκμετάλλευσης. Τα υπόγεια ύδατα λιγοστεύουν, και αυτά που μας απέμειναν είναι μολυσμένα από την κατάχρηση χημικών ουσιών.

newscity1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan