Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

"Σίγησε" η άγρια συμμορία με τα Καλάσνικοφ


Σε στενό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η συμμορία των κακοποιών με τα Καλάσνικοφ που «χτυπάει» σπίτια ευκατάστατων οικογενειών στα βόρεια προάστια. Το σταδιακό «ξεδόντιασμα» της συμμορίας των επικίνδυνων κακοποιών ξεκίνησε με τη σύλληψη ενός νεαρού Αλβανού στα Τρίκαλα, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται είχε δολοφονήσει έναν υπήκοο Συρίας μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην Πεύκη της Αττικής και μάλιστα μπροστά στα μάτια της εγκύου γυναίκας του...


--

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του νεαρού Αλβανού οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής άρχισαν να τον ρωτούν για ενδεχόμενη σχέση του με την άγρια συμμορία των ληστών των βορείων προαστίων. Η άρνηση του δράστη της δολοφονίας του άτυχου αλλοδαπού, που είχε ως κίνητρο τη ληστεία, ήταν κατηγορηματική: «Δεν έχω καμία σχέση με όσα με ρωτάτε» έλεγε στους ανακριτές του - και μάλιστα σε έντονο ύφος.

Μάλιστα, στην αρχή αρνούνταν ακόμη και τη σχέση του με τη δολοφονία του άτυχου άνδρα από τη Συρία, πλην όμως τα στοιχεία ήταν συντριπτικά εναντίον του, με αποτέλεσμα να ομολογήσει την ενοχή του μόνο για τη συγκεκριμένη πράξη. Ομως, το ίδιο διάστημα -και έπειτα από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών- εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στην άγρια συμμορία. Αμέσως αποφασίστηκε η διακριτική παρακολούθηση των δύο αλλοδαπών που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό.

Από την ημέρα λοιπόν που ξεκίνησε η παρακολούθηση των δύο υπόπτων και ενώ είχε προηγηθεί η σύλληψη του Αλβανού κακοποιού, η άγρια συμμορία με τα Καλάσνικοφ σταμάτησε τις επιδρομές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως να θορυβήθηκαν από τη σύλληψη του συντρόφου τους, φοβούμενοι πως θα τους «δώσει» στην Ασφάλεια. Επίσης, δεν αποκλείεται ο ένας από τους παρακολουθούμενους να κατάλαβε την παρουσία των αστυνομικών και να ειδοποίησε και τον συνεργό του ώστε να φαίνεται πως κάνουν απλή ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους παρακολουθούμενους είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης σε ελληνικές φυλακές κατά το παρελθόν, κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Βέβαια, σκοπός των αστυνομικών αρχικά ήταν να σταματήσουν τη δράση της συμμορίας που στην κυριολεξία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των εύπορων οικογενειών των βορείων προαστίων καθώς εισέβαλε στα σπίτια τους και κρατούσε ομήρους ολόκληρες οικογένειες, μέχρι να βρει χρήματα κοσμήματα και κυρίως χρηματοκιβώτια. Ομως, κύριος στόχος των αστυνομικών της Ασφάλειας δεν είναι άλλος από τη σύλληψη των ληστών με τα Καλάσνικοφ. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι κακοποιοί σε πολλές από τις ληστρικές επιδρομές τους σε σπίτια επώνυμων και μη, αν τους... γυάλιζε και το αυτοκίνητο το έπαιρναν και κατά πάσα πιθανότητα -με τρόπο που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός στην Ασφάλεια- το έστελναν στην Αλβανία.

espressonews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan