Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Και μετά μιλάνε για πολιτισμό...


Ερευνητές Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ανακάλυψαν σειρά ευρημάτων στο σπήλαιο Gough (στη φωτογραφία) στο Σόμερσετ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, που δείχνουν ότι εκεί έζησαν οι πρώτοι άνθρωποι που επέστρεψαν στη Βρετανία αμέσως μετά το τέλος της τελευταίας εποχής παγετώνων.





--

Παρ' ότι δεν έχουν καταλήξει με ακρίβεια στο πότε ξεκίνησε και πότε ολοκληρώθηκε η τελευταία εποχή παγετώνων, οι περισσότεροι επιτσήμονες συμφωνούν ότι ξεκίνησε πριν από περίπου 30.000 χρόνια και ολοκληρώθηκε πριν από περίπου 15.000.


Στο μεσοδιάστημα των εποχών παγετώνων, υπήρχε ανθρώπινη παρουσία στη η Βρετανία, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι κατά την τελευταία εποχή των πάγων οι άνθρωποι εγκατέλειψαν το νησί.


Όταν γύρισαν σε αυτό, κατέφυγαν σε σπήλαια και προκειμένου να να επιβιώσουν ανέπτυξαν κανιβαλιστικές πρακτικές, τρώγοντας ακόμη και παιδιά! Οι ερευνητές, με τη χρήση μιας νέας μεθόδου ραδιοχρονολόγησης του άνθρακα την οποία ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κατάφεραν να χρονολογήσουν με απόλυτη ακρίβεια την ηλικία των ανθρώπινων οστών που ανακάλυψαν στο σπήλαιο.


Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Βρετανίας, για να αντιμετωπίσουν την πείνα, εξώντοναν και έτρωγαν ο ένας τον άλλον, ενώ από την πρακτική αυτή δεν γλίτωναν τα μικρά παιδιά!

pyles

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan