Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Κρίμα... Ήταν τέλειο μέρος.


Στάχτη έγινε το απαράμιλλου κάλλους φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης, το οποίο κάηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από τη φωτιά που εκδηλώθηκε εκεί τα ξημερώματα της Κυριακής.
Η ένταση των ανέμων ήταν κι εκεί απαγορευτική στο να επιχειρήσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα ενώ οι φλόγες απείλησαν προς στιγμή την ιστορική Μονή Πρέβελης. Η φωτιά στο φοινικόδασος τέθηκε το απόγευμα της Κυριακής υπό μερικό έλεγχο και οι άνδρες της πυροσβεστικής δημιουργούν αντιπυρικά μονοπάτια ώστε να ελεγχθεί απόλυτα, σε περίπτωση αναζωπύρωσής της...


--

"Πρόκειται για τεράστια καταστροφή για το δεύτερο μεγάλο φοινικόδασος της Κρήτης, καταστροφή οικολογική, πολιτιστική και τουριστική", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ρεθύμνης κ. Μπαγιαρτάκης, για τις συνέπειες της φωτιάς στην περιοχή.

«Ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι οι ισχυροί άνεμοι από τους οποίους μάλιστα δεν μπορείς ούτε να σταθείς όρθιος», είπε χαρακτηριστικά. Τα χωριά Γιαννιού και Ροδάκινο κινδύνευσαν σοβαρά, αλλά ευτυχώς τόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης όσο και η αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα έσωσαν στο παρά πέντε σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις. Στα καμένα μέχρι αυτή την ώρα συνυπολογίζονται ελαιώνες και ζώα, αλλά όπως είναι φυσικό η καταμέτρησή τους είναι τούτη την ώρα αδύνατη, όπως αναφέρει ο κ. Μπαγιαρτάκης.

Επίσης, περισσοτερα απο 3.000 στρέμματα αγροτικής και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καεί στην Περιοχή Ροδάκινο Ρεθύμνου

Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan