Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

10+1 γευστικοί πειρασμοί απ' όλο τον κόσμο!

Ο έρωτας, λένε, περνάει από το στομάχι. Το ίδιο όμως και το ταξίδι! Πού θα δοκιμάσετε, λοιπόν, τα καλύτερα ζυμαρικά; Ή το καλύτερο κάρυ; Είτε είστε της υγιεινής διατροφής, είτε της... κρεατοφαγίας, ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι-αστραπή στους 10+1 top γευστικούς προορισμούς του κόσμου!
Μακαρόνια στη Νάπολη, Ιταλία
Εντάξει, αυτό δεν ήθελε και πολλή σκέψη. Η Ιταλία είναι η «πατρίδα» των απανταχού μακαρονάδων και η Νάπολη η πόλη όπου θα γευτείτε τα καλύτερα μακαρόνια της ζωής σας. Pasta Napolitana!
Κουσκούς στη Καζαμπλάνκα, Μαρόκο
Μόλις πατήσετε το πόδι σας στη Καζαμπλάνκα, βάλτε κατευθείαν γραμμή για την...



--
παραλιακή λεωφόρο Corniche, καθίστε σε ένα από τα πολλά μαγαζιά, και ζητήστε μια κούπα τσάι μέντας και ένα πιάτο κουσκούς. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με κοτόπουλο ή ψάρι, και βέβαια με τα καλύτερα μπαχαρικά του Μαγκρέμπ!
Κάρυ στο Μουμπάι, Ινδία
Το κάρυ θα το συναντήσετε σχεδόν σε ολόκληρη την Ασία, τουλάχιστον ανατολικά του Πακιστάν. Η γενέτειρά του, όμως, είναι η Ινδία και εκεί όπου ετοιμάζουν το κορυφαίο κάρυ, είναι το Μουμπάι. Εδώ το κάρυ συνήθως συνοδεύεται από θαλασσινά, καρύδα, και μπαχαρικά όπως κορίανδρο, τζίντζερ και κόκκινο τσίλι.
Τάπας στη Βαρκελώνη, Ισπανία
Καυτερές πατάτες, τηγανητά καλαμάρια, αντσούγιες, κροκέτες ζαμπόν, λουκάνικο, βραστές πιπεριές, κεφτεδάκια και μελιτζάνες με τυρί: είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα τάπας που θα βρείτε στη Βαρκελώνη και σε ολόκληρη την Ισπανία. Στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν να τα δοκιμάζουν στη Ράμπλα, εσείς, ωστόσο, μην κάνετε το λάθος αυτό! Προτιμήστε τα συνοικιακά εστιατόρια και tapas-bar και δεν θα βγείτε χαμένοι!..
Κεμπάπ στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Το παραδοσιακό κεμπάπ αποτελείται από ψητό αρνίσιο κρέας πάνω σε βουτυρωμένο ρύζι, και πράγματι πολλά τουρκικά εστιατόρια το σερβίρουν ακόμη έτσι. Όπως και να 'χει, πάντως, να ξέρετε πως οι Τούρκοι παίρνουν το φαγητό πολύ στα σοβαρά, δημιουργώντας μικρά αριστουργήματα που κυριολεκτικά παίζουν με τον ουρανίσκο!
Ζυμαρικά στον ατμό στη Σαγκάη, Κίνα
Μικρά κομματάκια που μοιάζουν με μπάλες ζύμης. Κι όμως, είναι κάτι πολύ περισσότερο και μάλιστα άκρως πιο γευστικό! Γιατί αυτές οι μικρές μπαλίτσες είναι γεμάτες με ζεστό αρωματισμένο ζωμό χοιρινού, ψαχνό από καβούρι ή λαχανικά. Πεντανόστιμα!
Μπάμιες στη Νέα Ορλεάνη
Στη Νέα Ορλεάνη, στη Λουιζιάνα, εκεί που η τζαζ και τα μπλουζ είναι στην... ημερήσια διάταξη, η πιο αγαπημένη λιχουδιά δεν είναι άλλη από τις μπάμιες! Οι παραλλαγές αυτού του πιάτου εδώ είναι πάμπολλες, μια αρκετά συνηθισμένη, ωστόσο, είναι εκείνη με πλούσιο ζωμό από θαλασσινά ή καπνιστό κρέας, και άφθονο ρύζι.
Τηγανητό ρύζι στο Πενάνγκ, Μαλαισία
Οι ντόπιοι εδώ το λένε nasi goring, που κυριολεκτικά σημαίνει «τηγανητό ρύζι». Είναι ένα πιάτο με ρύζι στο τηγάνι, συνοδεία κοτόπουλου ή θαλασσινών, καθώς επίσης και με λαχανικά, αυγό και γλυκιά σάλτσα. Θα το συναντήσετε σε ολόκληρη σχεδόν την Ινδοκίνα, με τη Μαλαισία και το Πενάνγκ, πάντως, να κρατούν τα σκήπτρα της γαστριμαργικής απόλαυσης.
Χοτ-ντογκ στη Νέα Υόρκη
Τι κι αν η Νέα Υόρκη διαθέτει μια πραγματικά απίστευτη ποικιλία γαστρονομικών επιλογών; Είναι αδύνατον να πας στο Big Apple και να μη δοκιμάσεις ένα ζεστό χοτ-ντογκ από μια υπαίθρια καντίνα. Θέλεις, άλλωστε, ή δε θέλεις να νιώσεις σαν αληθινός νεοϋορκέζος;..
Στιφάδο στο Ρίο, Βραζιλία
Βραζιλία δεν είναι μόνο σάμπα, καρναβάλι και ποδόσφαιρο· είναι και feijoada, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των βραζιλιάνων, που θεωρείται κάτι σαν τυπικό έδεσμα της χώρας. Πρόκειται για πικάντικο στιφάδο, με επιλεγμένα κομμάτια χοιρινού -ακόμη και... γλώσσα ή αυτιά!- και μαύρα φασόλια. Να θυμάστε, πάντως, πως το πιάτο αυτό δεν είναι και ό,τι ελαφρύτερο, οπότε καλό θα είναι να διαθέσετε αρκετό χρόνο μετά το γεύμα σας για μια... καλή χώνεψη!
Βάφλες στις Βρυξέλλες, Βέλγιο
Σίγουρα δεν θα το περιμένατε! Κι όμως, το Βέλγιο είναι μάλλον το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να δοκιμάσετε πεντανόστιμες βάφλες!

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan