Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Να γιατί δεν παχαίνουν οι Γαλλίδες!


Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί τι κάνουν όλες αυτές οι γαλλιδούλες και παραμένουν τόσο αδύνατες! Υπάρχουν τελικά μυστικά στον γαλλικό τρόπο διατροφής που αδυνατίζεις ενώ παράλληλα απολαμβάνεις...


--

..gourmet λιχουδιές;
Και φυσικά υπάρχουν και η Mireille Guiliano τις συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο που όπως ήταν αναμενόμενο έγινε ανάρπαστο παγκοσμίως. Μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες, πούλησε περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα και αναδείχτηκε best seller από την εφημερίδα New York Times. Την κυκλοφορία του "French Women Don't Get Fat" ακολούθησαν άλλα δύο βιβλία με συνταγές, αλλά και μενού για κάθε εποχή.
Μα τι κάνουν τελικά οι Γαλλίδες που μπορώ να κάνω κι εγώ;
Πάρε 3 κανονικά γεύματα – πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο – αλλά μην τσιμπολογάς ενδιάμεσα. Μείωσε τους υδατάνθρακες και την ζάχαρη και ποτέ μην αμελείς το μεσημεριανό γιατί έτσι θα παραφάς στο βραδινό.
Μοίρασε το βραδινό σου σε 3 διαφορετικά πιάτα. Περισσότερα πιάτα στο τραπέζι σημαίνει ότι θα τρως πιο αργά και το δείπνο θα διαρκεί περισσότερο.
Βάλε χρώμα στο πιάτο σου. Φρόντισε το κυρίως πιάτο σου να έχει τουλάχιστον τρία χρώματα. Πρέπει να απολαμβάνεις το φαγητό και οπτικά.
Βάλε μια πηγή πρωτεΐνης, λίπους και υδατάνθρακα σε κάθε γεύμα.
Έχε στο μυαλό σου τα τρία P. Pleasure – απόλαυση, Portino – μερίδα και Plan – πρόγραμμα.
Απόλαυσε το φαγητό σου τρώγοντας αργά, βάλε λογικές ποσότητες στο πιάτο. Μην ξεχνάς ότι οι τρεις πρώτες μπουκιές είναι που δίνουν την μεγαλύτερη απόλαυση.
Τέλος, είναι σημαντικό να γυμνάζεσαι και να πίνεις πολύ νερό.




Το βιβλίο και στην μεγάλη οθόνη

Η επιτυχία του βιβλίου κίνησε το ενδιαφέρον της Hillary Swank, η οποία και αγόρασε τα δικαιώματα για να ετοιμάσει μια ταινία βασισμένη σε αυτό. Η όμορφη ηθοποιός θα αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας.
Μάλιστα, οι φήμες του Hollywood θέλουν την Hillary Swank να προσπαθεί να "βάλει" 10-15 κιλά για τις ανάγκες της ταινίας.


Η συμβουλή της Mireille Guiliano στην Oprah Winfrey
Η Mireille Guiliano είναι συχνή καλεσμένη και της Oprah Winfrey, γνωστής για την αδυναμία της στο φαγητό, αλλά και την δυσκολία της να χάσει κιλά. Σε συνέντευξή της δήλωσε: " Χρειάζεται βοήθεια. Της επισήμανα ότι τρώει μηχανικά και δεν απολαμβάνει τίποτα. Ίσως την επόμενη χρονιά όταν θα αρχίσει να δουλεύει λιγότερο και θα μπορεί να κάνει ταξίδια να με επισκεφθεί στην Γαλλία"!
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan