Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί έκλεψα στο Pet society του Facebook!

Μια φίλη – ονόματα δεν λέμε- μου είπε μια μέρα… Τι κάθεσαι και πλένεις και σκουπίζεις και κάνεις επισκέψεις και έχεις τσακιστεί να παίζεις μπάλα με το pet σου για να μαζέψεις ψίχουλα και να ζεις σε ένα εικονικό χαμόσπιτο… Θα χακάρω και θα γίνεις σε μια στιγμή εκατομμυριούχος! Και βέβαια αυτό έπραξα!

Η λογική του pet society, δημοφιλούς παιγνιδιού που φιλοξενείται στο Facebook, είναι βγαλμένη από τη ζωή… Φτιάχνεις το εικονικό σου πρόσωπο και το εικονικό σου σπιτικό, το οποίο εννοείται ότι είναι φτωχικό, αφού ξεκινάς από το μηδέν.

Τα εικονικά μαγαζιά είναι γεμάτα αστραφτερά και λαχταριστά έπιπλα, ρούχα, κοσμήματα, τα οποία απλώς τα κοιτάς αφού δεν έχεις φράγκο για να τα αγοράσεις....


Για να εξασφαλίσεις τα προς το ζην θα πρέπει να αποκτήσεις εικονικούς φίλους, να έχεις, δηλαδή, καλές δημόσιες σχέσεις γιατί για κάθε επίσκεψη που κάνεις πληρώνεσαι! Εάν μάλιστα κάνεις και την παραδουλεύτρα, πλένεις και ταΐζεις τις εικονικές σου γνωριμίες, βγάζεις έξτρα χαρτζιλίκι. Εάν κάνεις βόλτα στο cafe και δεις κανένα εικονικό άγνωστο κάτοικο του pet society να είναι μέσα στη μύγα, κάθεσαι και τον πλένεις και βγάζεις και από κει μεροκαματάκι…

Εν ολίγοις, για να επιβιώσεις στον εικονικό κόσμο θα πρέπει να ξεπατωθείς στη δουλειά αλλά και πάλι θα είσαι χρεωμένος, με ένα σπίτι ρημαδιό, με ένα τσιτάκι για μονοφόρι και ένα μήλο για φαγητό...

Εάν επιχειρήσεις να κάνεις καμιά υπερωρία και πας να ξαναπλύνεις κανένα άγνωστο pet, αφού κοψομεσιάζεσαι διαπιστώνεις ότι οι υπερωρίες δεν πληρώνονται!

Και ακόμα… εάν έστω μια μέρα αποφασίσεις να πάρεις ρεπό, το μεροκάματο δεν πληρώνεται και λιμοκτονείς.

Βεβαίως το «σύστημα», ο εικονικός κόσμος έχει λύσεις… Η νόμιμη λύση, είναι να πληρώσεις με πραγματικό χρήμα – κάτι σαν την πραγματική οικονομία- να χρεώσεις, δηλαδή, την πιστωτική σου κάρτα και να αγοράσεις ότι εικονικό τραβάει η ψυχή σου. Έτσι χτίζεις μέγαρα, με πολλά δωμάτια εξαίσια διακοσμημένα, με σούπερ έπιπλα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας… Ποιος έχει, όμως, πραγματικά χρήματα για πέταμα σε ένα εικονικό κόσμο…

Η δεύτερη λύση είναι η παρανομία… Κάνεις χακεριά και σε δέκατα του δευτερολέπτου βλέπεις τον εικονικό λογαριασμό σου να έχει 20ψήφιο νούμερο! Επέλεξα τη δεύτερη λύση και αποδείχθηκε άκρως ασφαλής και άκρως αποτελεσματική!

Το «σύστημα» έχει τρύπες τις οποίες εάν εντοπίσεις γίνεσαι πλούσιος σε χρόνο ντε-τε. Το «σύστημα» δεν ενοχλείται, γι αυτό και έχει τρύπες.

Ο μοναδικός κίνδυνος είναι όταν στο forum του pet society, αρχίζουν διάφοροι νομοταγείς και νόμιμοι εικονικοί πολίτες να διαμαρτύρονται γιατί κατάλαβαν ότι κάποιοι κάνουν λαμογιά. Τότε το «σύστημα» κλείνει την τρύπα και εσύ απλώς βρίσκεις μια άλλη για να γεμίσεις και πάλι το πορτοφόλι σου.

Εάν νοιώθω ενοχές; Όχι καμία…Έτσι κι αλλιώς ένα παιγνίδι είναι.

Της Βάλιας Μπαζού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan