Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ομηροι στ' αποδυτήρια οι παίκτες του ΠΑΟ!


Οι σκηνές ροκ που εκτυλίχθηκαν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, συνεχίστηκαν για περισσότερες από δυο ώρες, αφού το ματς του Αλκαζάρ είχε τελειώσει! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν όμηροι για περισσότερες από δυο ώρες στα αποδυτήρια του γηπέδου και για να μην βρεθούν στο... μάτι του κυκλώνα, αναχώρησαν για την Αθήνα μέσω Τυρνάβου!

Η ένταση συνεχίστηκε ακόμα κι όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, περίμεναν εντολή της αστυνομίας για να κατευθυνθούν από τις εξέδρες στα πούλμαν αλλά και στα Ι.Χ. τους. Κάποιοι εξ αυτών, δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν και... προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό. Σε συνδυασμό με κάποιες ομάδες που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο και είχαν ανοίξει μέτωπο με την αστυνομία τα επεισόδια γενικεύτηκαν και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων με την ατμόσφαιρα να γίνεται πολεμική! Οι οπαδοί απάντησαν με πέτρες, ξύλα, μολότοφ, φωτοβολίδες κι ότι άλλο μπορούσε να διαγράψει τροχιά και να πετάξει με αποτέλεσμα να καεί ένα περιπολικό!

Οι παίκτες των «πράσινων» δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που συνέβαινε κάτι που σχολίασαν στους εκπροσώπους του Τύπου, που έμειναν κι αυτοί κλειδωμένοι στην αίθουσα Τύπου μέχρι να τελειώσουν τα επεισόδια.

Ο Χενκ Τεν Κάτε, έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του.

Εκτενή επεισόδια στο Αλκαζάρ

Σκηνές που μόνο δυσφήμιση προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκτυλίχθηκαν εντός κι εκτός γηπέδου Αλκαζάρ στην αναμέτρηση της Λάρισας με τον Παναθηναϊκό.

Η ένταση ήταν μεγάλη πριν ακόμα από την σέντρα του παιχνιδιού, καθώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου.
Το σκηνικό μεταφέρθηκε στη συνέχεια και εντός γηπέδου, καθώς με την είσοδό του κύριου όγκου των πράσινων οπαδών στο «πέταλο», υπήρξαν νέες συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχτεί στην κερκίδα.

Στο 28’ της αναμέτρησης, οπαδοί και των δύο ομάδων μπήκαν στο ταρτάν του γηπέδου, είχαμε εκ νέου επεισόδια και για περίπου ένα πεντάλεπτο ο Καλόπουλος διέκοψε τον αγώνα.
Τα ματ δέχτηκαν βροχή από σπασμένα καθίσματα και άλλα αντικείμενα, ενώ έφυγαν και δύο φωτοβολίδες προς τους οπαδούς της Λάρισας και πήραν φωτιά και κάποια καθίσματα. Επειτα από περίπου 15 λεπτά... καρεκλοπόλεμου, η ένταση εκτονώθηκε κάπως, χωρίς πάντως να ηρεμήσουν εντελώς τα πνεύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού δεν έπιασαν τόπο ο εκκλήσεις για ηρεμία από τα μεγάφωνα του Αλκαζάρ, τον λόγο πήρε τόσο ο Κώστας Πηλαδάκης (στο 60ό λεπτό), όσο και ο Αντώνης Αντωνιάδης (περίπου στο 64’), οι οποίοι με έντονο ύφος ζήτησαν να σταματήσουν οι βιαιοπραγίες, κάτι που φάνηκε να έχει αποτέλεσμα.

Και μετά από όλα αυτά πήγαινε στο γήπεδο και πάρε και το παιδί σου!!!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan