Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ένταση μεταξύ αναρχικών και της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη


Ένταση επικράτησε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, και για μικρό χρονικό διάστημα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ νέων - προσκείμενων στον αντιεξουσιαστικό χώρο - και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι νεαροί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να συμπαρασταθούν σε τρεις ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι επρόκειτο να προσαχθούν, ώστε να απολογηθούν σε ανακρίτρια για εμπρηστικές επιθέσεις. Γύρω... στο μεσημέρι άρχισαν να πετούν πέτρες, τούβλα, μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι «απάντησαν» με ρίψη δύο χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, διαλύοντας τους συγκεντρωμένους, που κατευθύνθηκαν στα στενά δρομάκια της περιοχής.

Λίγη ώρα πριν το περιστατικό, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι τρεις κατηγορούμενοι, η Δ. Συριανού, ο Η. Νικολάου και ο Κ. Χάλαζας, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι όροι αφορούν στην εμφάνισή τους κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Οι τρεις νεαροί, που παραδόθηκαν την Παρασκευή στις αστυνομικές αρχές, απολογήθηκαν με υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνήγοροί τους στην Ε’ Ανακρίτρια. Μεταξύ άλλων, αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή τους στις εμπρηστικές επιθέσεις που τους καταλογίζονται. Απέδωσαν δε την ανάμειξή τους σ’ αυτές - από τις αστυνομικές αρχές - αφενός μεν στο γεγονός ότι είναι ενταγμένοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αφετέρου δε στις φιλικές σχέσεις που διατηρούν με τον 28χρονο Β. Μποτζατζή, ο οποίος έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.

Ο 28χρονος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από εμπρηστική επίθεση σε μάντρα αυτοκινήτων στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Κατηγορήθηκε δε - μαζί με τους τρεις που απολογήθηκαν σήμερα - για άλλες δύο επιθέσεις σε αυτοκίνητο της ΔΕΗ και σε μία τράπεζα. Μόλις πριν από έναν μήνα - κι έπειτα από πολύμηνη προφυλάκιση - αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan