Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

«Τελικός» στο Χάρκοβο


Πόλη που στηρίζεται στη βαριά βιομηχανία, αλλά ζει και αναπνέει για την Μεταλίστ. Είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός που επικρατεί στην Ουκρανία για τα τρομερά παιδιά του Μίρον Μαρκιέβιτς, ώστε οι οπαδοί να θεωρούν την ομάδα τους ως φαβορί στον αποψινό (21.45μ.μ ΑΝΤ1) αγώνα με τον Ολυμπιακό (Κυπέλλο UEFA).
Και είναι δικαιολογημένα υπέρμετρα αισιόδοξοι, μετά την τρελή πορεία της Μεταλίστ στη φετινή διοργάνωση του UEFA, όπου έκανε σκόνη και θρύψαλα τους γείτονες της Μπεσίκτας στον προκριματικό γύρο, ενώ πήρε το τρίποντο στην Κωνσταντινούπολη κόντρα σε μία άλλη τουρκική ομάδα, τη Γαλατασαράι, στην προηγούμενη αγωνιστική.

Αλλά πως τα φέρνει η ζωή. Οι φορμαρισμένοι Ουκρανοί βρίσκουν απέναντί τους μία άλλη ομάδα που διανύει παρατεταμένη περίοδο ποδοσφαιρικής αναγέννησης... Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά συνάδελφοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν εδώ και δεκαετίες τον Ολυμπιακό, δε μπορούν να θυμηθούν ανάλογη εμφάνιση με εκείνη κόντρα στην Μπενφίκα, αλλά ούτε και άλλη σειρά τριών αγώνων όπου οι «ερυθρόλευκοι» χόρτασαν με σπάνιο θέαμα τους πάντα απαιτητικούς οπαδούς τους.

Στο «Μεταλίστ Στάντιουμ» θα παίξουν οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες του ομίλου με τον νικητή να περνάει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αν χάσει ο Ολυμπιακός, δε χάθηκε καθώς έχει και τη Χέρτα στο Φάληρο, αλλά δε θα είναι και άσχημα να πάρει το τρίποντο στην Ουκρανία και να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά στον όμιλό του. Γι' αυτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε μιλάει για νίκη επί της Μεταλίστ αναγνωρίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες που σίγουρα υπάρχουν.

Πιθανότατα ο Ισπανός δε θα αιφνιδιάσει και θα παρατάξει την ομάδα που προτίμησε κόντρα σε Ηρακλή και Μπενφίκα, με μία αλλαγή, τον Τοροσίδη αντί του Πάντου. Οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι Νικοπολίδης, Ντομί, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι και Ντιόγκο.

Το κρύο είναι υποφερτό. Την ώρα του αγώνα ο υδράργυρος θα είναι λίγο πάνω, λίγο κάτω απ' το μηδέν. Δε χιονίζει, δεν έβρεχε την παραμονή, οπότε οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κακές για την εποχή. Ο αγωνιστικός χώρος, όμως, είναι σε. προβληματική κατάσταση. Μάλιστα, αργά το βράδι της Τρίτης, οι ιθύνοντες του σταδίου τον σκέπασαν για να προφυλάξουν το γρασίδι απ' τον παγετό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένονται περίπου 200 φίλοι του Ολυμπιακού απ' την Ελλάδα οι οποίοι θα καθίσουν σε μία γωνία του «Μεταλίστ Στάντιον». Πρόκειται για ένα στάδιο. εργοτάξιο, όπου είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού του. Τα υπόλοιπα. επί χόρτου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan