Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ - Τι γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ. για τους κουκουλοφόρους ..

Γράφει ο Β. Γ. Λαμπρόπουλος

Η Αστυνομία άνοιξε ξανά τον ασκό του Αιόλου τη στιγμή που, όπως η ίδια εκτιμούσε, οι "αντιεξουσιαστές" βρίσκονταν στα κάτω τους.
"Oι ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν τους τελευταίους μήνες περιορισμένη δραστηριότητα. Μετά τη δολοφονία όμως του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό υπάρχουν φόβοι για μεγάλη ενίσχυσή τους και για πολλαπλασιασμό των επιθέσεών τους. Και γι' αυτό βέβαια φταίμε εμείς". Πρόκειται για το βασικό...

(και πλέον επικίνδυνο) συμπέρασμα αναφορών και εκθέσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που αναλύουν αυτές τις ημέρες τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκρηξη της βίας στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβάται τώρα την ενδυνάμωση και την επέκταση της δράσης των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι βρήκαν εύπλαστο ακροατήριο για να απευθυνθούν. Στην απόρρητη έκθεση, την οποία συνέταξαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές του χρόνου επιχειρώντας να αξιολογήσουν τη δράση των ομάδων του χώρου, κατέγραψαν μόλις 64 κινητοποιήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου το 2007 έναντι 290 το 2006. Επιπλέον, όπως επισημαινόταν, το 2007 είχαν σημειωθεί μόλις τρεις σχετικά μεγάλης έκτασης επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων έναντι 36 το 2006 και 23 το 2005. Συνολικά το 2007 είχαν σημειωθεί 47 επιθέσεις κατά οποιουδήποτε στόχου- οι περισσότερες σε τράπεζες- έναντι 117 το 2006 και 96 το 2005. Αλλά και το 2008, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι κινητοποιήσεις των αντιεξουσιαστών είχαν μειωθεί ακόμη περισσότερο. Ως το μοιραίο σαββατόβραδο. Οταν άνοιξε ξανά ο ασκός του Αιόλου. Και όπως παρατηρεί ανώτερος αξιωματικός, "η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε μόνη της τα μάτια της ανοίγοντας όχι δρόμοαλλά λεωφόρο για την ανάπτυξη της δράσης των κουκουλοφόρων".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan