Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Στα χέρια του προέδρου της Βουλής τα πορίσματα των κομμάτων για το Βατοπαίδι ..

Παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα τα πορίσματα των βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου με το Δημόσιο. Πέντε οι εκδοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ συνέταξαν πόρισμα, στο οποίο αποδίδουν αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες σε υπουργούς από την εποχή του Απόστουλου Φωτιάδη έως σήμερα και καταλογίζουν στους υπουργούς τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ πλημμελή εποπτεία.
Στο 150 σελίδων πόρισμα του ΠΑΣΟΚ καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε πέντε...

υπουργούς (Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό) και πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις υπουργούς (Αλογοσκούφη, Μαγγίνα, Μπέζα και Κιλτίδη). Από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Διαχρονικές πολιτικές ευθύνες βλέπει στο πόρισμά του το ΚΚΕ, καθώς η υπόθεση ξεκίνησε από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κορυφώθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ.
Ο ΣΥΝ αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες τουλάχιστον σε όσους υπέγραψαν τις ανταλλαγές, με διαχωρισμό της περιόδου του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αναπομπών των απόφάσεων σπό τον Απόστολο Φωτιάδη.
Το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Την Κυριακή πραγματοποιείται μία ακόμα συνεδρίαση προκειμένου να γίνει προσπάθεια να συνταχθεί κοινό πόρισμα.


Πηγή : Το Βήμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan