Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Συλλήψεις μελών του Facebook στην Κροατία

Οι αστυνομικές αρχές της Κροατίας συνέλαβαν και ανακρίνουν άτομα, τα οποία ασκούν δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης, των μέσων ενημέρωσης και της αντιπολίτευσης μέσω του διαδικτύου και της ομάδας που δημιούργησαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook....
Η εν λόγω ομάδα, η οποία αριθμεί περισσότερα από 80.000 μέλη, κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων από την πολιτεία. Επιπλέον έχει απευθύνει μέσω ίντερνετ έκκληση για συμμετοχή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ και σε άλλες πόλεις της χώρας.
“Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '90, μια κυβέρνηση στην Κροατία ασκεί πιέσεις σε πολίτες που επιθυμούν να εκφράσουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις”, γράφει η εβδομαδιαία κροατική εφημερίδα, Nacional.
Αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός “ακτιβιστή” του Facebook στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Ζλάτκο Μεχούν δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να φοβάται την κριτική που ασκείται μέσω του διαδικτύου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan