Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Καθυστερημένο "mea culpa" Καραμανλή ..

Με καθυστέρηση τριών μηνών ο Πρωθυπουργός διόρθωσε χθες ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που έκανε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο κ. Κ.Καραμανλής υπογράμμισε ότι ήταν δικό του λάθος η υποτίμηση της κατάστασης, απονέμοντας με αυτόν τον τρόπο "χάρη" στους υπουργούς του που χειρίστηκαν με εσφαλμένο τρόπο την υπόθεση, μια υπόθεση που για πρώτη φορά χαρακτήρισε "σκανδαλώδη". Με την κίνηση αυτή κατόρθωσε να επανασυσπειρώσει τους βουλευτές του εν όψει της συζήτησης του προϋπολογισμού κερδίζοντας ταυτόχρονα πολιτικό χρόνο ως τον Ιανουάριο που ετοιμάζει την επόμενη πρωτοβουλία του, έναν σαρωτικό ανασχηματισμό.
Με τη χθεσινή αναφορά του εξάλλου ο Πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι για τον ίδιο το ζήτημα κλείνει με την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής αφού δεν εντοπίστηκαν ποινικές ευθύνες εις βάρος υπουργών.
"Σήμερα είναι σαφέςότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό,τι αρχικά εκτιμήσαμε" παρατήρησε χθες ο κ. Καραμανλής. "Οφείλω να πω- και το λέω ευθέως- ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ. Το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον. Δικό μου ήταν" υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του που είχαν σηκωθεί όρθιοι."Αναλαμβάνω λοιπόν με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί. Αυτό έκανα πάντα σε όλη την πολιτική μου διαδρομή.Αυτό κάνω και τώρα" κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή : Το Βήμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan