Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Αθώος ο οδηγός του λεωφορείου στην τραγωδία των Τεμπών

Αθώος, κρίθηκε προχθές (Δευτέρα) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου των Τεμπών, Κ. Μαυρομιχάλης, μετά την ολοκλήρωση της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο.
Όπως είναι γνωστό το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα είχε γίνει στις 13 Απριλίου 2003, στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές, ενώ άλλοι 33 τραυματίστηκαν.
Το ίδιο δικαστήριο έκρινε ενόχους τον πρόεδρο της εταιρείας «Ακρίατας Α. Ε.» για λογαριασμό της οποίας μεταφέρονταν η ξυλεία στην νταλίκα, Αθαν. Σαράντη και τη διευθύνουσα σύμβουλο, Λουκία Σαράντη, με τις κατηγορίες: ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών. Αμφότερους τους καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών έκαστο.
Επίσης δέχτηκε και για τους δύο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και ότι επιδίωξαν στη συνέχεια να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Από τα τρία συνολικά ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροί τους, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό μόνο το ένα (του προτέρου εντίμου βίου). Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής και την μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως. Ακόμα, επιδίκασε στους γονείς ενός εκ των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση. Όρισε, τέλος, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τον όρο καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ έκαστος.
Οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο με πληρεξούσιους δικηγόρους και όπως τονίστηκε από τους υπερασπιστές των δύο καταδικασθέντων, στην αγόρευσή τους για τα ελαφρυντικά, η εταιρεία πλήρωσε συνολικά για αποζημιώσεις το ποσό των 8.500.000 ευρώ. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι οι κατηγορούμενοι πλήρωσαν τα χρήματα πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις και δόθηκαν όλα στο ακέραιο. Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται στις 2 Οκτωβρίου 2008 και σε δύο μήνες κλείνουν έξι χρόνια από το φοβερό εκείνο τροχαίο των Τεμπών.

grizaniotis

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan