Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Επιχείρηση στις ΗΠΑ κατά των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών


Πενήντα δύο άτομα συνελήφθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο επιχείρησης των αμερικανικών αρχών εναντίον του μεξικανικού καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών «Σιναλόα», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ.
Οι συλλήψεις έγιναν στην Καλιφόρνια, το Μέριλαντ και τη Μινεσότα και έτσι ξεπερνά τους 750 ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων στο πλαίσιο της «επιχείρησης XCellerator», που άρχισε πριν από δύο χρόνια, με στόχο την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης ναρκωτικών από το Μεξικό στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν κατασχεθεί περίπου 20 τόνοι ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων κοκαΐνη, μαριχουάνα, μεταμφεταμίνες και χάπια έκστασι.
Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν τα κέρδη τους στις ΗΠΑ για να προμηθεύονται όπλα τα οποία χρησιμοποιούν στο Μεξικό στις συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων συμμοριών.
Ο πρώην επικεφαλής της CIA, Μάικλ Χέιντεν είχε δηλώσει τον Ιανουάριο, πριν παραιτηθεί, ότι η αστάθεια στο Μεξικό, εξαιτίας της δράσης των καρτέλ ναρκωτικών, συνιστά μία εν δυνάμει απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

enimerwsi-gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan