Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ονειρο ήτανε...

Δεχόμενος δύο παρόμοια, άπιαστα γκολ, ο Ολυμπιακός είπε «αντίο» στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ηττήθηκε με 2-1 στη Γαλλία από τη Σεντ Ετιέν, που συνολικά φάνηκε να είναι μια σκάλα ανώτερη από την ομάδα του Βαλβέρδε. Εντυπωσιακό γκολ κι από τον Οσκαρ, που έστειλε έτσι ορισμένα αισιόδοξα μηνύματα, όπως κι ο Γκαλίτσιος...

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν τρία γκολ για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης, μπήκε αρκετά νωθρά στο παιχνίδι και δεν ρίσκαρε καθόλου επιθετικά στο α’ ημίχρονο.
Μοναδική αξιόλογη επιθετική ενέργεια των Πειραιωτών σ’αυτό το διάστημα, ήταν μια παράλληλη σέντρα του Λέτο, αλλά οι Ντιόγο και Τοροσίδης δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας (42’).

Αντίθετα η Σεντ Ετιέν,... δίνοντας χώρο στον Ολυμπιακό, βρήκε ευκαιρία να πραγματοποιήσει επικίνδυνες αντεπιθέσεις, «προειδοποίησε» με τις ευκαιρίες του Μασάντο (9’) και του Ιλάν (21’) και στο 44’ ο Παγιέ με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η «ερυθρόλευκη» εκκίνηση ήταν νωχελική και στο 57’ ο Ιλάν πάλι με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-0, τιμωρώντας για δεύτερη φορά την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.
Αυτό το γκολ, αλλά και η «λευκή πετσέτα» που έριξε ο Βαλβέρδε, αποσύροντας από το παιχνίδι τον Ντιόγο, για να τον ξεκουράσει ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφύπνισε τους πρωταθλητές, αλλά ήταν πια αργά.

Πάντως, στο 75’ ο Οσκαρ με ένα πολύ δυνατό σουτ από τα 35 μέτρα, μείωσε σε 2-1 (αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ζανό). Ένα γκολ που μπορεί ν’ ανεβάσει την ψυχολογία του Ισπανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ως δεξί χαφ.
Μετά το γκολ η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε προκειμένου να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η κορυφαία ευκαιρία του ήταν στο 89’, όταν στο σουτ του Μενδρινού η μπάλα κόντραρε στον Σοζέ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του πορτιέρο της Σεντ Ετιέν.
Βέβαια, η πρόκριση για τον Ολυμπιακό δεν χάθηκε στη Γαλλία, αλλά στο Καραϊσκάκη, όταν μετά από πολύ κακή εμφάνιση ηττήθηκε με 3-1.

Μάλιστα, αν οι Πειραιώτες κατάφερναν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σεντ Ετιέν, θα απέφευγαν τη Μίλαν και θα έπεφταν πάνω στη Βέρντερ Βρέμης, την οποία κέρδισαν πέρυσι δυο φορές.
Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα για τους «ερυθρόλευκους» και πλέον πάνε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό «με την πλάτη στον τοίχο», αφού νέα αποτυχία θα βαρύνει επικίνδυνα το κλίμα στο Ρέντη για πολλούς...

Κίτρινες: Ταυλαρίδης - Αντζας, Ντιόγο, Πάντος, Πατσατζόγλου, Λέτο, Μενδρινός
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: Ζανό, Βαρό (82' Σοζέ), Ταυλαρίδης, Μπαγιάλ, Νταμπό, Ματουϊντί (73' Μπεναλουάν), Μασάντο, Παγιέ (63' Ζιλιοτί), Ντερνίς, Μιραλάς, Ιλάν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Nικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Αντζας, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης (46' Ντάρμπισαϊρ), Πατσατζόγλου, Ντουντού (76' Μενδρινός), Λέτο, Οσκαρ, Ντιόγο (65' Μήτρογλου).

sports.e-go.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan