Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ, 0-0. Ο Δεκάλογος του αγώνα






Δε χρειάζονται πολλά λόγια για το άχαρο ματς, το οποίο ζήσαμε, από κοντά. Οι παρατηρήσεις μας, όπως πάντα αντικειμενικές, χωρις οπαδικές παρωπίδες:

1. Η Π.Α.Ε. υπέκυψε στις απειλές κυρώσεων. Εν συντομία: θέλει πολλά μαθήματα παραγοντισμού ακόμη.

2. Οι παίκτες ...."ξεφούσκωσαν" στο ζέσταμα. Προεξοφλήθηκε πριν τον αγώνα το πάθος τους και ήταν πολύ χλωμοί. Ειδικά ο Μούσλι!

3. Η αστυνομία, μας έπνιξε στο καπνογόνο, πράγμα που δυσαρέστησε πολύ τον κόσμο.

4. Ο κόσμος απαγοητεύθηκε από τη χλιαρότητα των παικτών και της διοίκησης, που έδειχναν να βολεύονται με το 0-0.

5. 2-3 ηλίθιοι μπήκαν στο τέλος μέσα, ενώ ...κάποιοι άλλοι πετούσαν άσκοπα και κάκιστα, αντικείμενα στα κορνερ.

6. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Αντιγραψτε τον επιτέλους!

7. Ο Π.Α.Ο.Κ. θα γίνει ανάλογα μεγάλος, όταν καταλάβει, ότι οι ομάδες γίνονται μεγάλες, στα αποδυτήρια (όταν ο αντίπαλος φοβάται να μπεί!), στις ντουζιέρες των αποδυτηρίων και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καμιά μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, δεν χάνει επειδή φωνάζουν πολύ οι αντίπαλοι οπαδοί ή επειδή τους "φωτίζουν" με τα λέηζερ ή επειδή πετάνε μπουκάλια με νερό. Όποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει.

8. Για να προλάβουμε, όσους πουλάνε οπαδισμό, ο Κάκος ήταν καταπληκτικός, σε ένα πολύ δύσκολο παιχίδι. Ας αφήσουν κάποιοι την ανάλυση φάσεων, με το μικροσκόπιο. Ο άνθρωπος θα παίξει σε μουντιάλ και απέδειξε ότι, όταν οι διαιτητές θέλουν, μπορούν.

9. Δεν ξέρω πώς φάνηκαν στην tv κάποιες φάσεις, αλλά εμείς στο γήπεδο είδαμε έναν ανόητο θεατρινισμό του Τζόρτζεβιτς, σε δύο κιόλας φάσεις. Τη μία με ένα άδειο μπουκάλι νερό και την άλλη σε μια φάση που έκανε φάουλ (το μοναδικό λάθος του Κάκου) στη συνέχεια εισέπραξε μια αθώα σφαλιαρίτσα και έκανε πώς τον χτύπησε ...γερανός.

10. Με μια λέξη: σούπα.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θέλουν να το δουν μεγάλο. Τα 12 χρόνια, που έχει να κερδίσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στην Τούμπα, φέρνουν τον κόσμο, να αισθάνεται κάτι σαν "υποχρέωση του" να κάνει τα πάντα, για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Αν ήξερε ότι μπορούσε να το κάνει η Διοίκηση, με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός, δεν θα έκανε ασχήμιες. Τις κάνει, γιατί βλέπει ότι η διοίκηση "μασάει" στην πίεση του "κατεστημένου". Και για αυτό, δεν φταίει καμιά Αθήνα και μην ακούσουμε γελοιότητες για Βορρά-Νότο, ανεξάρτητες Μακεδονίες και άλλες μπούρδες! Φταίμε εμείς και η "επιστημονική" μας ανεπάρκεια.

Απλά, εργάζεσαι συστηματικά στο παρασκήνιο, θωρακίζεσαι, δημιουργείς ομάδες προστασίας, πληροφόρησης, αντιπληροφόρησης, εκφοβισμού (ναι, top!), crisis managment και όλα αυτά τα καλούδια, που έφεραν το "θρύλο", να παίζει για πλάκα στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς αντίπαλο.

Όμως, από το χείλος του γκρεμού, που βρισκόταν ο ΠΑΟΚ πέρυσι, δεν γίνεται να ανέβεις στην κορυφή, τόσο γρήγορα. Αυτά που έκανε η διοίκηση Ζαγοράκη, είναι πάρα πολλά..

Σχεδόν υπέρβαση. Ας μην είμαστε αχάριστοι.

Συνεχίζουμε λοιπόν. Με πολλή απαγοήτευση για το σημερινό αγώνα και την προσδοκία, ότι την επόμενη χρονιά, η διοίκηση θα είναι πιό σοφή και θα ξέρει πώς να χειριστεί επικοινωνιακά την πίεση και τους ....εισαγγελείς.
...
8-3-09, Βασίλης,
taxalia

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ 55 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΟΚ, ΣΥΜΦΩΝΩ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Μ ΑΥΤΟ.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

Oratios είπε...

Ο Πάοκ είναι μεγάλο σωματείο, βήματα προόδου γίνονται και είναι προς τιμήν του Ζαγοράκη και των ανθρώπων του.Ο Ολυμπιακός επίσης όπως και ο Πάο.Αυτοί οι 10,50,100 μαζί και με διάφορους παράγοντες και φυλλάδες είναι που αμαυρώνουν την ιστορία και την όποια υγιής προσπάθεια και πρέπει κάποτε να απομονοθούνε για να δούμε επιτέλους το μεγαλείο τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan