Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

«Μάρτης γδάρτης» με χιόνια και βροχοπτώσεις

Την άγρια διάθεσή του ήρθε να δείξει από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο Μάρτιος στο σύνολο του νομού Τρικάλων αλλά και γενικότερα σε όλη την χώρα.
Ειδικότερα από προχθές βράδυ σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά ενώ για μια ακόμη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα σημειώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο επικράτησαν χαμηλές θερμοκρασίες.
Να σημειωθεί ότι το ύψος του χιονιού σε πολλές ορεινές περιοχές του νομού έφτασε και τους 20 πόντους.
Ειδικότερα στο Δήμο Αιθήκων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Περτουλίου το ύψος του χιονιού άγγιξε τους 15 πόντους χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.
Η ίδια εικόνα επικράτησε και σε περιοχές του Δήμου Πινδέων όπου το χιόνι στην θέση Γκρόπα σύμφωνα με δημότες άγγιξε τους 20 πόντους.
Μάλιστα χθες τις πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Πύλης – Μεσοχώρας από το 22ο χλμ. (Στουρναρέϊκα) έως το 55ο χλμ. (Μεσοχώρα) η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ενώ στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.
Χθες πάντως νωρίς το μεσημέρι ο καιρός έδειχνε σημάδια βελτίωσης. Για σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται ασθενείς νεφώσεις ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το Σαββατοκύριακο.

e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan