Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Επεισοδιακή καταδίωξη δύο Τρικαλινών για ναρκωτικάτο κέντρο της Λάρισας

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται ένας 29χρονος από τα Μεγάλα Καλύβια κι ένας 34χρονος κάτοικος Τρικάλων που συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στη Λάρισα. Οι δύο Τρικαλινοί νεαροί παρακολουθούνταν από την αστυνομία λόγω του ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινώντας από το χωριό Καστρί του γειτονικού νομού, έφτασαν μέχρι και τη Λάρισα όπου οι τρεις άνδρες της Ασφάλειας που τους ακολουθούσαν επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν. Οι σκηνές που ακολούθησαν θύμιζαν ταινία δράσης, αφού όταν διαπιστώθηκε ότι οι δύο Τρικαλινοί κατείχαν ηρωίνη βάρους 5 γραμμαρίων προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαφύγουν τη σύλληψη.
Ειδικότερα, ο ένας εκ των δύο νεαρών μπήκε στο όχημα που οδηγούσε και παρέσυρε τον έναν αστυνομικό προκαλώντας του κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο δεύτερος νεαρός δάγκωσε τον έτερο αστυνομικό αφαιρώντας κομμάτι σάρκας ενώ στο νοσοκομείο κατέληξε και ο τρίτος αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση από τον έναν εκ των δραστών προκαλώντας του συντριπτικά κατάγματα στα δάχτυλα ο οποίος μάλιστα εγχειρίστηκε. Στο νοσοκομείο όμως κατέληξε και ένας εκ των δραστών ο οποίος θέλοντας να εξαφανίσει την ηρωίνη, κατάπιε το δεματάκι στο οποίο ήταν συσκευασμένη.
Η πρωτοφανής επίθεση προς τους τρεις αστυνομικούς και η μάχη σώμα με σώμα οδήγησαν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στη σύλληψη των νεαρών από τους άνδρες της ασφάλειας ένας εκ των οποίων ακόμη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του γειτονικού νομού. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εκτός από τα 5 γραμμάρια ηρωίνης, στο όχημα βρέθηκε και ποσότητα μεθαδόνης.
Μέχρι και ισόβια
Τόσο ο Τρικαλινός όσο και ο 29χρονος από τα Μεγ. Καλύβια ο οποίος εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Σαμαρτζή, ζήτησαν προθεσμία μέχρι αύριο για να απολογηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάρισας ο οποίος και θα κρίνει εάν είναι απαραίτητη η προφυλάκισή τους. Πάντως, το κατηγορητήριο είναι «βαρύ», κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών, σωματικές βλάβες, επίθεση και αντίσταση κατά της αρχής είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν στραφεί και με προσωπικές μηνύσεις κατά των δύο Τρικαλινών οι οποίοι έχουν ήδη χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνοι δράστες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν βαριές ποινές.

e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan