Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

«Αιώνιος» πρωταθλητής


Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας για 12η φορά τα τελευταία 13 χρόνια και 37η στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της φετινής Σούπερ Λίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» «κλείδωσαν» και μαθηματικά έναν τίτλο που ουσιαστικά είχαν κατακτήσει από τον... Ιανουάριο! Το 3-2 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (έκτη σερί νίκη στην πλατεία) και η απώλεια βαθμού του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη (1-1 με τον Αστέρα) έστεψε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή.

Με 4-4-2 και οι δύο ομάδες, με τον Πανιώνιο να παίζει στην κορυφή με τους Ρεκόμπα και Άντερσον και τον Βαλβέρδε να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά δύο επιθετικούς, Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου. Ντιόγο και Λέτο ήταν τιμωρημένοι και εκτός αποστολής, ενώ ο Ισπανός θέλησε να ξεκουράσει τον Γκαλέτι.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και εκατέρωθεν ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Όσκαρ στο 7΄. Για τον Πανιώνιο, Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ έκαναν όλη τη δουλειά, αλλά ο Νικοπολίδης δεν ανησύχησε στο πρώτο μισάωρο. Σε αυτό το διάστημα βέβαια, ο Ολυμπιακός βρήκε «τρύπα» στην άμυνα του Πανιωνίου και προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ του Ντάρμπισαϊρ. Ο Μπέλιτς, μετά το γκολ, ήταν σε σωστές θέσεις όποτε χρειάστηκε και ο Πανιώνιος έμενε στο παιχνίδι και μάλιστα, πριν το φινάλε του ημιχρόνου έφτασε στην ισοφάριση με τον Λουρένσο, που «χτύπησε» στην προβληματική και πάλι «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη, κι ενώ από το 36΄ έχει αποχωρήσει τραυματίας ο Όσκαρ, ο Νικοπολίδης έμεινε στα αποδυτήρια (τράβηγμα στο δεξιό προσαγωγό) και τη θέση του πήρε ο Κόβατς. Μάλιστα, έμελε να δεχτεί γκολ στην πρώτη φάση του δεύτερου 45λεπτου, όταν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από σουτ του Ρεκόμπα και ο Άντερσον δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Πανιώνιος λοιπόν, πήρε κεφάλι στο σκορ με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Στη συνέχεια έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, που το εκμεταλλεύτηκε, αυξάνοντας την πίεση του, με τον Βαλβέρδε να ρίχνει στο ματς και τον Μπελούτσι και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα τυ.

Το 2-2 έγινε στο 61΄ με τον Τζόρτζεβιτς να είναι τυχερός (αυτογκόλ Μανιάτη) και το ματς κυλούσε πλέον σε «ερυθρόλευκους» ρυθμούς. Λίγα λεπτά μετά, ο Αστέρας ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη (1-1) και οι «ερυθρόλυεκοι» ήξεραν πως με νίκη στη Νέα Σμύρνη κατακτούσαν το πρωτάθλημα! Ο Πανιώνιος φαινόταν κουρασμένος, ο Ολυμπιακός ανεβασμένος και το 3-2 δεν άργησε να έρθει. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι το γκολ του Ντουντού στο 72΄, που σφράγισε τον τίτλο. Μάλιστα, οι πρωταθλητές έφτασαν κοντά σε δύο ακόμα γκολ, ενώ ο Λάτκα, στο 88΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει... φρένο στους «ερυθρόλευκους» πανηγυρισμούς. Αυτό όμως, δεν έγινε, και ο Ολυμπιακός είναι ξανά πρωταθλητής Ελλάδας!

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2΄:
Εκτέλεση φάουλ από τον Ρεκόμπα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, το δυνατό του σουτ κατέληξε άουτ
7΄: Λάθος του Μανιάτι, ο Όσκαρ κέρδισε την μπάλα και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς έδιωξε εντυπωσιακά
15΄: Ατομική ενέργεια του Εστογιανόφ που μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε άουτ
22΄ ΓΚΟΛ: Δυνατό σουτ του Ντουντού μέσα από την περιοχή, ο Μπέλιτς έδιωξε, ο Ντάρμπισαϊρ (από θέση οφσάιντ) με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, 1-0
26΄: Σουτ του Ντουντού λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς μπλόκαρε την μπάλα
27΄: Ξαφνικό σουτ του Ρεκόμπα αρκετά έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη
30΄: Φαλτσαριστό σουτ του Ρεκόμπα, η μπάλα έφυγε άουτ
37΄: Μακρινό σουτ του Πατσατζόγλου, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς
42΄: Σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Ντάρμπισαϊρ έπιασε την κέφαλιά, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ
45΄ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Μανιάτη, ο Λουρένσο έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, 1-1
51΄ ΓΚΟΛ: Δυνατό σουτ του Ρεκόμπα, ο Κόβατς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Άντερσον με προβολή την έστειλε στα δίχτυα, 2-1
54΄: Δυνατό σουτ του Γκαλέτι αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ
55΄: Σουτ του Γκαλέτι, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλιτς
61΄ ΓΚΟΛ: Δυνατό σουτ του Τζόρτζεβιτς από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μανιάτη, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Πανιωνίου, 2-2
65΄: Σουτ του Εστογιανόφ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ
66΄: Σουτ από τον Γκαλέτι, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλιτς
69΄: Ο Ρεκόμπα βγάζει τον Εστογιανόφ απέναντι από τον Κόβατς που πρόλαβε και απομάκρυνε
70΄: Σουτ του Ντουντού έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ
72΄ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά ο Ντουντού κατέβασε την μπάλα στη μικρή περιοχή και σούταρε για το 3-2
77΄: Εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς από δεξιά, κεφαλιά του Ντουντού πάνω από τα δοκάρια του Μπέλιτς
82΄: Σέντρα του Γκαλέτι από δεξιά, ο Ντάρμπισαϊρ την εξ΄επαφής κεφαλιά, εντυπωσιακή απόκρουση του Μπέλιτς
88: Κάθετη πάσα του Ρεκόμπα στον Λάτκα που στο τετ α τετ με τον Κόβατς σούταρε άουτ

ΣΚΟΡΕΡ: 45΄ Λουρένσο, 51΄ Άντερσον - 22΄ Ντάρμπισαϊρ, 61΄ αυτ. Μανιάτης, 72΄ Ντουντού
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33΄ Λουρένσο, 71΄ Μαϊστόροβιτς, 77΄ Τζαβέλλας - 14΄ Ντάρμπισαϊρ, 43΄ Τζόρτζεβιτς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Άντερσον, Μάκος, Εστογιανόφ, Κοντοές (83΄ Μπάρκογλου), Νικολάου (56΄ Μαϊστόροβιτς), Τζαβέλλας, Λουρένσο (66΄ Σκούφαλης)
ΟΛΥΜΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης (46΄ Κόβατς), Πατσατζόγλου (58΄ Μπελούτσι), Ντομί, Όσκαρ (36΄ Γκαλέτι), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοβ, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Ντάρμπισιρ, Μητρογλου, Τοροσίδης

Τα ευχαριστώ του Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πανηγύρισε έξαλλα, ίσως για πρώτη φορά φέτος, τη νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη και δικαίως, αφού οι «ερυθρόλευκοι» στέφθηκαν πρωταθλητές. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός τεχνικός, που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα, ευχαρίστησε τους πάντες.

«Είναι το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα μου, δεν το έχω σκεφτεί που θα το αφιερώσω, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες γι αυτό που κατάφεραν, το αξίζουν γι αυτή την προσπάθεια. Φαινόταν να είναι κάτι εύκολο, αλλά δεν ήταν. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, και γενικά όσους δουλεύουν για τον Ολυμπιακό, προφανώς και τον πρόεδρο που με εμπιστεύτηκε, και φυσικά τον κόσμο του Ολυμπιακού, τους Πειραιώτες και τους μη Πειραιώτες», ανέφερε σχετικά.

Από την άλλη, ο Γιώτης Σταματόπουλος σχολίασε: «Ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα αντικανονικό γκολ, παρόλα αυτά δεν χάσαμε τον προσανατολισμό μας και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε,. Μετά την ισοφάριση ήμασταν άτυχοι, αφού εκεί που είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Εστογιανόφ, έγινε το 3-2, κάτι που δεν το αξίζαμε. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και ο Ολυμπιακός τιμωρεί με τον σκληρότερο τρόπο. Παρόλα αυτά είχαμε την ευκαιρία για το 3-3. Μπράβο στα παιδιά, και στον κόσμο για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα».

goalday

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan