Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

iPhone και από την Cosmote

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να ξεκινήσει ο όμιλος Cosmote τη διάθεση του iPhone, της γνωστής συσκευής κινητής τηλεφωνίας της αμερικανικής Apple.
Ήδη, η Globul, θυγατρική της Cosmote στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε και επισήμως ότι ξεκινά τη διάθεση του iPhone στις 20 Μαρτίου, όντας, μάλιστα, η πρώτη εταιρεία της γειτονικής χώρας που θα πουλά τη συγκεκριμένη συσκευή.
Παράλληλα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι την ίδια ημέρα -ή την προηγούμενη- η Cosmote θα αρχίσει να διανέμει και στην Ελλάδα το iPhone, σπάζοντας έτσι την «αποκλειστικότητα» που είχε μέχρι τώρα η Vodafone. Άγνωστο παραμένει αν και η Cosmote Romania θα προβεί σε αντίστοιχη κίνηση την ίδια ημέρα ή αργότερα.
Σημειωτέον πως το iPhone διανέμεται ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες από την T-Mobile, τη θυγατρική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom που έχει εξελιχθεί σε βασικό συνεργάτη της Apple όσον αφορά στο iPhone.
Πιθανό είναι ακόμη στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας -ή μέσα στον επόμενο μήνα- να είναι διαθέσιμη -μέσω της επίσημης διαδικασίας αναβάθμισης της Apple- η δυνατότητα για εισαγωγή στο iPhone και ελληνικών χαρακτήρων.
Μέχρι τώρα στο iPhone ήταν μεν δυνατή η ανάγνωση ελληνικών χαρακτήρων, ο χρήστης, όμως, δεν μπορούσε να γράψει ελληνικά, κάτι που δημιουργούσε προβλήματα π.χ. στην αναζήτηση ονομάτων σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο με εκατοντάδες επαφές.
Στις πρώτες συσκευές που θα διανείμει η Cosmote μάλλον δεν θα υπάρχει προεγκατεστημένη η δυνατότητα για εισαγωγή ελληνικών χαρακτήρων, αλλά οι αγοραστές, θα μπορούν να το «κατεβάσουν» μέσω της υπάρχουσας διαδικασίας αναβάθμισης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan