Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Camilo Cienfuegos. Ο αδικημενος Κουβανος φιλος του Φιντέλ Κάστρο.



Υπαρχει μια φιγουρα επαναστατικη που εχει αδικηθει καταφορα ιδιως απο το Φιντελ. Επισκιάζεται από τις εικόνες του Τσε και του Φιντέλ Κάστρο, ηταν γνωστος ως "Ο Διοικητής του Λαού".Ο Camilo Cienfuegos, γιος Κουβανεζων αναρχικων.Απελαθη από τις Ηνωμένες Πολιτείες λογω της άδειας διαμονής, εστάλη στο Μεξικό, όπου γνώρισε τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος οργάνωσε μια επαναστατική ομαδα για να επιστρέψουν στην Κούβα.Κατά τον ένοπλο αγώνα στη Sierra Maestra του απονεμήθηκε ο βαθμός του πλοιάρχου. Επίσης, στο πλαίσιο του ένοπλου αγώνα, ειχε μια ιδιαιτερη φιλία με τον Τσε.Ο Camilo Cienfuegos ήταν πολύ αγαπητός για την απλότητα και την ειλικρίνεια στο χαμόγελο, συγκρίνοντας ορισμένοι τη δημοτικότητά του με αυτη του Φιντέλ Κάστρο.

Μετά τον θρίαμβο της Επανάστασης,ο Cienfuegos ήταν μέρος του Rebel Στρατού, όπως ο ηγεμόνας. Πολέμησε στις αντι-επαναστατικες εξεγέρσεις και συμμετείχε επίσης στην αγροτική μεταρρύθμιση.....
Η διαμάχη σχετικά με το θάνατό του εξακολουθεί να υπαρχει. Επίσημα ο Camilo Cienfuegos απεβίωσε στις 28 Οκτωβρίου 1959 σε αεροπορικό δυστύχημα που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, ποτέ δεν βρεθηκε το σωμα του Cienfuegos και το αεροπλάνο.Εκτός από την επίσημη εκδοχή, υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την πραγματική αιτία για την εξαφάνιση του Cienfuegos:
1.Τον δολοφονησε η CIA.
2.Δολοφονήθηκε απο παραγγελία του Φιντέλ Κάστρο,λογω του οτι αναχαιτιζε τις ιδεες του.Οπως και να εχει ομως αυτη ειναι μια σκοτεινη περιοδος, με μια σειρα δολοφονιων ανθρωπων που καπου διαφωνουσαν με τον Καστρο.Ολες ανεξιχνιαστες.

paratolmo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan