Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ο νόμος κατά της πειρατείας μειώνει την κίνηση στο Internet στην Σουηδία

Η κίνηση στο Internet μειώθηκε στη Σουηδία κατά 33% από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος κατά της πειρατείας, ο οποίος επιτρέπει στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να υποχρεώσουν τους ISPs να αποκαλύψουν τα στοιχεία των χρηστών που μοιράζονται αρχεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της σουηδικής στατιστικής υπηρεσίας, το 8% του συνολικού πληθυσμού της χώρας χρησιμοποιεί peer-to-peer sharing. Το δημοφιλές site φιλοξενίας BitToorent The Pirate Bay έχει επίσης την έδρα του στη Σουηδία.
Ο νέος νόμος, ο οποίος βασίζεται στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, επιτρέπει στους κατόχους αυτών των δικαιωμάτων να ζητήσουν και να λάβουν δικαστική εντολή που θα επιβάλλει στον παρόχο υπηρεσιών Internet να αποκαλύψει τις διευθύνσεις IP των συνδρομητών του που μοιράστηκαν υλικό καλυπτόμενο από πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Netnod, η οποία μετράει την κίνηση στο Internet, την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος, η κίνηση αυτή μειώθηκε από το μέσο όρο των 120Gbps στα 80Gbps.

Μιλώντας στο ΒΒC,o Christian Engstrom,αντιπρόεδρος του Σουηδικού Pirate Party είπε ότι η πτώση στη κίνηση ήταν άμεσο αποτέλεσμα του νέου νόμου,αλλά θα είναι μόνο προσωρινή πτώση. Ένας από τους λόγους για τη πτώση είναι επίσης ότι για το κόσμο θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο για να αλλαξουν τα συστήματα ασφαλείας στους υπολογιστές τους έτσι ώστε να συνεχίσουν να κάνουν filesharing ανώνυμα.

insomnia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan