Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Το κυνήγι των αδήλωτων κινητών

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο καρτοκινητά παραμένουν αδήλωτα, ενώ πλησιάζουμε την ημερομηνία, κατά την οποία οι εταιρείες θα πρέπει να προχωρήσουν σε απενεργοποίηση συσκευών, οι κάτοχοι των οποίων δεν έχουν δώσει τα στοιχεία τους.



--
Βάσει του νόμου, αυτό θα γίνει από την 1η Αυγούστου, αλλά οι κάτοχοι δεν δείχνουν να συγκινούνται, δημιουργώντας νευρική κρίση στις εταιρείες.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ήδη η Cosmote, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αδήλωτων καρτοκινητών, θα υποβάλει αίτημα για παράταση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Μεγάλο αριθμό μη ταυτοποιημένων συσκευών έχουν και η Wind Hellas και η Vodafone.
Τόσο το υπουργείο Υποδομών όσο και η ΕΤΤ, δύσκολα θα δεχθούν να υπάρξει παράταση, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το μέτρο, λόγω της αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και της πρόσφατης επανεμφάνισης των τρομοκρατών με το χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του μέτρου αμφισβητείται, καθώς όσοι επιθυμούν να μην δώσουν τα στοιχεία τους θα μπορούν να παίρνουν κάρτες SIM από άλλες χώρες της ΕΕ, όπου παραμένει σε ισχύ η ανωνυμία.
Έτσι, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα, θα είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά και ο ακριβής προσδιορισμός του πελατολογίου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan