Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σβήνουν τα καρτοκινητά

Προθεσμία μέχρι αύριο Παρασκευή έχουν οι κάτοχοι των καρτοκινητών τηλεφώνων να δηλώσουν τα στοιχεία τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνδέσεις θα διακοπούν και ο αριθμός θα χαθεί, ενώ η ημερομηνία υποβολής των στοιχείων δεν θα παραταθεί.....


Η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών είναι απαιτεί λίγα μόνο λεπτά. Οι κάτοχοι των καρτοκινητών θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας της χώρας με την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους, αν πρόκειται για αλλοδαπούς και την κάρτα SIM του κινητού τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε ειδικό έντυπο.

Τα στοιχεία που χρειάζονται είναι ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, τόπος γέννησης, ταυτότητα ή διαβατήριο ή όποιο άλλο αποδεικτικό έγγραφο, όπως άδεια παραμονής ή ΑΦΜ.

Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

Η διαδικασία ταυτοποίησης αφορά 13.5 εκατομμύρια καρτοκινητά. Το σχετικό νομοσχέδιο για την κατάργηση της ανωνυμίας στα κινητά, ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες, με στόχο τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 13,5 εκατομμύρια ανώνυμα καρτοκινητά. Από αυτά τα 9 εκατομμύρια είναι ενεργές συνδέσεις, ενώ μόνο 5 εκατομμύρια υπάρχει ταυτοποίηση της κάρτας SIM και του χρήστη. Επίσης, υπάρχουν 10 έως 15.000 ανώνυμες ευκαιριακές συνδέσεις.

Για τα εταιρικά παρέχεται η δυνατότητα να μετατραπούν σε νομικό ή ατομικό επίπεδο. Οι εταιρίες θα καταγράφουν και θα ταυτοποιούν τα στοιχεία του χρήστη με την κάρτα SIM. Σε περίπτωση μεταβίβασης, ο χρήστης θα πρέπει να ενημερώνει τον πάροχο για τα στοιχεία του αγοραστή. Σε περίπτωση κλοπής, θα ισχύει ότι και στις πιστωτικές κάρτες, δηλαδή θα ενημερώνεται ο πάροχος και η σύνδεση θα διακόπτεται

Όσο για τις κάρτες ανανέωσης χρόνου, δεν αλλάζει κάτι από τα ισχύοντα, οπότε θα συνεχιστεί η πώληση τους και από τα καταστήματα ψιλικών, περίπτερα και σούπερ μάρκετ.

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι η Ελλάδα είναι η 12η χώρα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, όπου τα καρτοκινητά θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο.Η αγορά καρτοκινητού με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ισχύει ήδη σε Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία , Ιταλία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Αλβανία, Βουλγαρία και Τουρκία.

news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan