Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Καβούρια Και Στο Μπάσκετ!


Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να κάνουν περικοπές στα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού και οι υψηλόμισθοι Έλληνες έχουν παγώσει με την εξέλιξη, την οποία είχε προαναγγείλει το gazzetta.gr στις 29/5. Η σφιχτή οικονομική πολιτική που είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός από αυτό το καλοκαίρι και μετά έχει φανεί ξεκάθαρα στις διαπραγματεύσεις για τους νέους παίκτες της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν έντονα για τρεις περιπτώσεις (Σάτο, Μπιέλιτσα και Κελάτι), τις οποίες όμως εγκατέλειψαν για οικονομικούς λόγους.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι όμως δεν μένουν εκεί και είναι αποφασισμένοι να...
μειώσουν δραστικά το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς κάνοντας περικοπές από τα μεγάλα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με παίκτες τους τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού αποφάσισαν να προτείνουν στους παίκτες δραστικές μειώσεις στα συμβόλαια τους, οι οποίες ξεπερνούν το 20% όσων είχαν συμφωνήσει. Η συγκεκριμένη κίνηση επιδρά περισσότερο στους πιο ακριβοπληρωμένους Έλληνες (Παπαλουκάς, Μπουρούσης, Βασιλόπουλος).

Αυτή η απόφαση «πάγωσε» όλους τους «ερυθρόλευκους», αλλά είχε προαναγγελθεί από τους αδερφούς Αγγελόπουλους μετά τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τότε είχαν επισκεφθεί τους παίκτες στο ΣΕΦ και τους είχαν διαμηνύσει ότι το καλοκαίρι θα ακολουθηθεί πιο σφιχτή οικονομική πολιτική και θα υπάρξουν μειώσεις στα υψηλά συμβόλαια. Όπως είχε ενημερώσει το gazzetta.gr (δείτε το σχετικό link) από τις 29 Μαϊου, αυτοί που θα θίγονταν περισσότερο ήταν οι Παπαλουκάς, Μπουρούσης, Βασιλόπουλος, Τσίλντρες, Κλέιζα,. Οι δυο τελευταίοι πήγαν στο ΝΒΑ, οπότε το «ψαλίδι» έπεσε στους ακριβοπληρωμένους Έλληνες.

Ανάλογη είναι η διάθεση και για τους υπόλοιπους παίκτες (π.χ. προτάθηκε στον Πελεκάνο να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό αντί του μισού αντιτίμου από ο, τι είχε συμφωνήσει πριν τρία χρόνια). Στην απόφαση αυτή φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται τα συμβόλαια των Βασίλη Σπανούλη και Ματ Νίλσεν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan