Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Οιχαλία , η ζωή ξαναεπιστρέφει

Φτάσαμε κοντά στις 20 Ιουλίου και όπως είναι φυσικό οι ομογενείς μας στην Γερμανία , Ολλανδία, Αυστρία ετοιμάζουν τις βαλίτσες για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.
Οι πληρότητα στην Οιχαλία με ένα πρόχειρο δικό μου υπολογισμό θα αγγίξει το 65%, ένα ποσοστό ικανοποιητικό αναλογιζόμενοι πάντα ότι στις επιχειρήσεις των ΄΄δικών μας ανθρώπων΄΄ του εξωτερικού κάποιος πρέπει και να μείνει.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΄΄μικρού Παρισιού΄΄, τις Οιχαλίας για όσους δεν γνωρίζεται το προσωνύμιο που μας έχουν κωλύσει και όχι άδικα οι γνώστες μας ανά την Ελλάδα, έχουν κάνει ήδη όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες και δηλώνουν πανέτοιμοι να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συγχωριανών, συγγενών και φίλων που επιστρέφουν στην γενέτειρα τους μετά από ένα χρόνο απουσίας .
Οι δρόμοι σιγά σιγά γεμίζουν ζωή , η ζωντάνια επιστρέφει...
στην Οιχαλία και μαζί θα παρασύρει και τα γύρω χώρια με αποκορύφωμα τον δεκαπενταύγουστο και το ξακουστό πανηγύρι της ελεύσεως της Πανάγιας .
Όλοι αναπολούμε τα χρόνια τα παλιά , τα χρόνια εκείνα που η Οιχαλία μας έσφυζε από ζωντάνια τους 3 μήνες του καλοκαιριού.
Τους μήνες εκείνους που στην οδό Δημοκρατίας δεν κινούνταν αυτοκίνητα και μηχανάκια αλλά άνθρωποι να κάνουν την βόλτα τους καθημερινά, γονείς με τα μικρά παιδία τους, φίλοι, αγόρια ρίχνοντας το βλέμμα και το χαμόγελο τους στα κορίτσια που ερχότανε από την απέναντι του δρόμου και αντίστροφα.
Ήτανε όμορφες εκείνες οι εποχές, αθώες και ευδιάθετες, για τους παλιούς εποχές που τους φέρνουν ρίγος διηγώντας τες και για τους νέους θλίψη γιατί ποτέ δεν τις νοιώσανε..
Όπως και να ΄χει η Οιχαλία είναι εδώ και αυτό το καλοκαίρι, είναι και θα είναι η πιο hot επιλογή για όλο τον δήμο αλλά και της Φαρκαδώνας.
Καλώς να ορίσετε!

Συνεχίζεται….

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

mallon exeis xronia na ertheis sto xorio sou..!an to eixes grapsei prin 3-5 xronia tha symfonousa isos mazi sou.H pithanotata na emfanizesai k esy opos oi loipoi synxorianoi sou 5 meres ton avgousto.

The Ghost είπε...

Σε ευχαριστώ που κάνεις τον κόπο και γράφεις κάτι έστω και ειρωνικό.
Κατανοώ αυτά που αναφέρεις και σε δικαιολογώ για 2 λόγους:
Ίσως δεν πας συχνά στην Οιχαλία ή συχνάζεις σε λάθος μέρη!

Ανώνυμος είπε...

Isos omos k na meno stin oixalia k na ta ksero k na ta vlepo kalytera apo kapoion Gohst pou dn ton vlepei kaneis k pouthena i esto ntrepetai isos na emfanistei.!se dikeologo omos gia to logo pos isos na thes na apofygeis ti dimosiotita os ydritis tou pio polyepiskeptomenou na to po etsi blog tis oixalias..!k syxnazo se sosta meri, os pliroforia gia na mis exeis k aporia!!kalo vrady..isos ta poume apo konta kapote!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan