Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η Κρίση Αρρώσταίνει Κυριολεκτικά Τους Έλληνες!

Παθολόγοι, δερματολόγοι και ψυχίατροι καταγράφουν καθημερινά περιστατικά όπως δύσπνοια, τσιμπήματα στην καρδιά, εκζέματα ακόμη και συμπτώματα κατάθλιψης

που οφείλονται κυρίως στην πίεση της καθημερινότητας. Η κρίση έχει αρχίσει να χτυπάει μετά την τσέπη και την υγεία των Ελλήνων.
Το πιο συχνό φαινόμενο είναι νέοι άνθρωποι που πάνε στο γιατρό νιώθοντας άρρωστοι “Νιώθουν άρρωστοι, όταν όμως τους παίρνουμε ιστορικό, τότε διαπιστώνουμε πως έχουν περάσει ή διανύουν μία δύσκολή περίοδο” λέει στην εφημερίδα “Τα Νέα” η παθολόγος Ματίνα Παγώνη.
Οι έντονοι πόνοι στον αυχένα...
και το κεφάλι όσο και αν ακούγεται απίστευτο οφείλονται τις περισσότερες φορές στο καθημερινό ... σφίξιμο. Το έντονο καθημερινό στρες οδηγεί αντανακλαστικά τον άνθρωπο στο να σφίγγει τους μυς του με αποτέλεσμα πρώτα απ' όλα τα σημεία του σώματος να επιβαρύνονται ο αυχένας και το κεφάλι...
Το έντονο στρες μπορεί να προκαλέσει αρκετές δερματικές παθήσεις από εκζέματα μέχρι δερματίτιδες ακόμη και ψωρίαση, λένε οι γιατροί, ειδικά όταν υπάρχει προδιάθεση.
Κρίσεις πανικού και η κατάθλιψη, ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες, ειδικά ανθρώπους μέχρι 45 ετών. Είναι ενδεικτικό ότι στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας Βύρωνα ο χρόνος αναμονής για ένα ραντεβού έχει εκτιναχθεί στον ένα μήνα ενώ πριν μερικούς μήνες δεν ξεπερνούσε τη μια εβδομάδα.


www.newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan