Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Τέλος ο Κλέιζα από Ολυμπιακό!

Ο Λίνας Κλέιζα «χάρισε» στον Ολυμπιακό τα 2.3 εκατομμύρια ευρώ της νέας χρονιάς κι υπέγραψε στους Ράπτορς για τέσσερα χρόνια έναντι 14.8 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά. Οι Νάγκετς τον τελευταίο λόγο.

Μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα ο ατζέντης του Λίνας Κλέιζα μιλούσε δημόσια για το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Εν τέλει το «αντίο» δόθηκε πιο γρήγορα απ' ό,τι περίμεναν όλοι. Ο Λιθουανός φόργουορντ ενεργοποίησε... τον όρο στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει μέχρι τις 15/7 να επιστρέψει στο ΝΒΑ, υπέγραψε την προσφορά των Ράπτορς ύψους 14.8 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και περιμένει να δει αν μέσα στις επόμενες εφτά ημέρες οι Νάγκετς θα την «καλύψουν» ή όχι, ώστε να μάθει από πού θα τον βρει η επιστροφή του στον «μαγικό κόσμο».

Τορόντο ή Ντένβερ, πάντως, το σίγουρο είναι πως ο 25χρονος Λιθουανός δε θα βρίσκεται τη νέα χρονιά στο «λιμάνι». Τα λεφτά που όριζε το συμβόλαιό του σε περίπτωση παραμονής του «άγγιζαν» τα 2.3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά επέλεξε να υπογράψει την προσφορά των «Πτερόσαυρων» και να κουνήσει... μαντήλι.

Η ομάδα του Καναδά έριξε στο τραπέζι 14.8 εκατομμύρια ευρώ (18.8εκ. δολ.) για τέσσερα χρόνια, από τα οποία το «καθαρό» ποσό ανέρχεται στα 8.88 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. σχεδόν τα ίδια λεφτά ετησίως με τον Ολυμπιακό). Αυτό που απασχολεί πλέον τον περσινό πρώτο της Ευρωλίγκα και καθόλου τον Ολυμπιακό είναι αν οι Νάγκετς, οι οποίοι έχουν τα δικαιώματά του, θα δώσουν τα ίδια λεφτά για να τον κρατήσουν στο Ντένβερ.

«Θέλω... Τορόντο»

Μάλιστα ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ φρόντισε να... παρακαλέσει (σ.σ μέσω δηλώσεών του σε αμερικανικά ΜΜΕ) τους Νάγκετς, να μην «καλύψουν» την προσφορά των Ράπτορς, καθώς επιθυμεί να «μετακομίσει» στο Τορόντο: «Στο Ντένβερ αγωνίστηκα για τέσσερα χρόνια και υπάρχει ο Καρμέλο, οπότε δεν θα είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ όπως θέλω. Το Τορόντο μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία και δεν χρειάστηκαν πολλά. Με κάλεσαν, πέρασα τα ιατρικά τεστ και υπέγραψα».

Η εξέλιξη αυτή γλιτώνει τους Πειραιώτες από ένα υψηλό συμβόλαιο, αλλά τους στερεί ένα «πολυβόλο» στην επίθεση και τον δυναμισμό που λίγοι παίκτες διαθέτουν...

Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να μην έχει τη νέα χρονιά ούτε τον Τζος Τσίλντρες, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώθηκε φέτος, «φλερτάρει» με το όνειρο της συμμετοχής στο ΝΒΑ.


gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan