Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"ΚΟΚΤΕΪΛ" ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙDS

Η θεραπεία ασθενών με HIV με ένα κοκτέιλ φαρμάκων για το AIDS βοηθά να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση της μόλυνσης και μείωσε σε περισσότερο από το μισό τον αριθμό των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με HIV σε μία έρευνα στον Καναδά, δήλωσαν επιστήμονες.

Τα ευρήματα δείχνουν πως η θεραπεία των ασθενών με HIV μπορεί όχι μόνο να τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο με τη συχνά μοιραία και ανίατη ασθένεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας ισχυρός τρόπος να περιοριστεί η επέκταση του ιού.

Ερευνητές ανακάλυψαν πως μετά την εισαγωγή... ενός σχεδίου θεραπείας που αποκαλείται Υψηλά Ενεργή Αντιρετροϊκή Θεραπεία (HAART) για ασθενείς με HIV στην καναδική επαρχία Βρετανική Κολομβία το 1996, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων HIV έχει πέσει κατά 52%.

Η μελέτη τους έδειξε επίσης πως τα ποσοστά άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών αυξήθηκε, κάτι που υποδηλώνει πως ήταν τα φάρμακα για το AIDS και όχι άλλοι παράγοντες, όπως η χρήση προφυλακτικού ή η μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα που προκάλεσαν μία πτώση στις μολύνσεις με HIV.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως για κάθε 100 ασθενείς στους οποίους δόθηκε η HAART οι νέες διαγνώσεις με HIV έπεσαν κατά 3%, υποδηλώνοντας πως αυτός ο τύπος της θεραπείας μπορεί να μειώσει σημαντικά την επέκταση του ανθρώπινου ιού ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV) που προκαλεί το AIDS.

Ειδικοί που σχολίασαν τα ευρήματα, τα οποία αναφέρθηκαν σε μία διεθνή διάσκεψη για το AIDS στη Βιένη καθώς και στο περιοδικό Lancet, είπαν πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση μελλοντικών θεραπευτικών σχεδίων.

"Εμπειρίες όπως αυτές που αναφέρθηκαν σήμερα θα πρέπει να τις σκεφθούν πολύ νοσοκομειακοί γιατροί, εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες, (και) διαμορφωτές πολιτικής", δήλωσαν ο Φράνκο Μαγκιόλο και ο Σεμπαστιάνο Λεόνε του Τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών του Οσπεντάλι Ριουνίτι στην Ιταλία, σε ένα σχόλιο στο Lancet. Το HAART μπορεί να παίξει ένα σημαντικό μέρος στο μελλοντικό έλεγχο της επιδημίας του HIV".


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan