Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Τα 8 σημαντικότερα συμπτώματα καρκίνου

Ερευνητές εντόπισαν τα 8 συμπτώματα που συνδέονται στενότερα με τον καρκίνο.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Keele, με επικεφαλής τον Dr Mark Shapley, επίσης υποδεικνύει την ηλικία στην οποία οι ασθενείς θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο από τα συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν αίμα στα ούρα και αναιμία...

Τα υπόλοιπα συμπτώματα είναι: Αιμορραγία από τον πρωκτό, βήχας με αίμα, μάζα στο μαστό, δυσκολία στην κατάποση, μετεμμηνοπαυσιακή αιμορραγία, και μη φυσιολογικά αποτελέσματα σε εξετάσεις προστάτη.

Οι ερευνητές διερευνούσαν για συμπτώματα που έδιναν τουλάχιστον μια στις 20 πιθανότητες να αποδειχτούν καρκίνος. Αν και αντιπροσωπεύει σχετικά μικρή πιθανότητα για κάποιον με το σύμπτωμα να έχει τη νόσο, κάθε υποψία καρκίνου σημαίνει ότι ο ασθενής παραπέμπεται πιο γρήγορα για εξετάσεις ώστε να ανιχνευτεί όσο το δυνατόν νωρίτερα ενδεχόμενη ύπαρξη καρκίνου. Το νούμερο για κάθε σύμπτωμα υπολογίστηκε συνδυάζοντας αποτελέσματα παλαιότερων 25 ερευνών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν ο ασθενής ήταν κάτω των 55 ετών υπήρχαν μόνο 2 σημάδια που έφταναν το όριο της 1 στις 20 πιθανότητες, η εξέταση προστάτη με μη φυσιολογικά αποτελέσματα και η μάζα στο μαστό.

Μετά τα 55, στους άντρες, υπήρχαν ενδείξεις ότι η δυσκολία στην κατάποση μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου στον οισοφάγο, ενώ το αίμα στα ούρα αποτελεί θέμα ανησυχίας για άντρες και γυναίκες άνω των 60.

Εκπρόσωπος του Cancer Research, της Βρετανίας, δήλωσε ότι τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά πιθανά προειδοποιητικά συμπτώματα καρκίνου. Τα συμπτώματα που περιγράφονται στην έρευνα ήδη θεωρούνταν σημαντικά δυνητικά σημάδια καρκίνου, αλλά υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη καρκίνου που προκαλούν πολλά διαφορετικά συμπτώματα.

Πρόσθεσε πως αν παρατηρήσει κάποιος ασυνήθιστη ή επίμονη αλλαγή στο σώμα του είναι σημαντικό να την ελέγξει. Όταν διαγιγνώσκεται σε αρχικό στάδιο ο καρκίνος η αγωγή είναι περισσότερο πιθανό να αποδειχτεί επιτυχημένη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan