Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Θύμα απανωτών βιασμών και ξυλοδαρμών

Η 36χρονη Βουλγάρα υπέστη σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ έζησε στο έπακρο ψυχολογική και σωματική βία στους Προσκυνητές όπου διέμενε

Με μέριμνα ειδικών επιστημόνων και του δήμου Μαρώνειας οδηγήθηκε σε κέντρο προστασίας κακοποιημένων γυναικών

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου



-- Σε κατάσταση σοκ από τους ομαδικούς βιασμούς που υπέστη, εντοπίστηκε 36χρονη νέα γυναίκα από την Βουλγαρία στην περιοχή των Προσκυνητών, όταν έσπασε ένα απόστημα που αποκάλυψε ότι ήταν θύμα βιασμών και μιας άθλιας κακομεταχείρισης. Η 36χρονη αποδείχθηκε μια ψυχή αληθινό ράκος, διασώθηκε όταν κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία του Δήμου Μαρώνειας και την δημοτική αρχή που επενέβησαν αμέσως, για να στηθεί έστω και καθυστερημένα μια ομπρέλα προστασίας ώστε να μπορέσει η γυναίκα να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο, να έχει ψυχολογική υποστήριξη και να ξαναβρεί τον εαυτό της...

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ολόκληρο χωριό, οι Προσκυνητές, ήξερε αλλά δεν μιλούσε. Η νεαρή γυναίκα δούλευε ως οικιακή βοηθός σε σπίτια στην περιοχή Κρυονερίου Ροδόπης και Προσκυνητών, όταν έπεσε στα χέρια κάποιων που την κακοποιούσαν συστηματικά και με ξυλοδαρμό την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, ενώ της έπαιρναν και τα χρήματα.

Η γυναίκα υπέστη μεγάλο σοκ και με τους απανωτούς βιασμούς, ενώ η ψυχίατρος που την εξέτασε διαπίστωσε «αποσυνδετική αμνησία». Δεν ήταν σε θέση να πει πολλά πράγματα, αν και η προσέγγισή της έγινε στα αγγλικά και τα βουλγαρικά γιατί η γυναίκα ήταν βυθισμένη στα προβλήματά της.

Ενδιαφέρον για την περίπτωσή της έδειξε η αντιδήμαρχος Μαρώνειας Τασούλα Γιαρίμη, ενώ είχε συνεδρία με την ψυχολόγο ψυχίατρο του νοσοκομείου Κομοτηνής Ε. Κανιώτη, με την κοινωνική υπηρεσία του εκεί δήμου και με ανθρώπους που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την βοηθήσουν και να εξασφαλίσουν την διαμονή της σ’ ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών, όπου θα έχει υποστήριξη, φροντίδα και θα είναι ασφαλής, χωρίς να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Η περίπτωση της 36χρονής συζητιέται ευρύτατα, αφού βέβαια πήρε την άγουσα για να ερευνηθεί περεταίρω, να γίνουν μηνύσεις κατ’ αγνώστων αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες που την οδήγησαν σ’ αυτό το σημείο.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan