Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

«Καλλικράτη»…ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!


Καθοδόν προς τον «τέταρτο δρόμο» ο «Καλλικράτης» (07)
Ο κομματικός αυταρχισμός αμύνεται και σχεδιάζει μέσα από την Τ.Α.
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας





Όσο και αν αναζητούμε να βρούμε, να δούμε ή να ακούσουμε, κάτι, έστω και το ελάχιστο που να δείχνει κάποιες χαραγματιές αισιοδοξίας, δεν υπάρχει τίποτα. Και η ελπίδα, ένας ψυχικός μηχανισμός που συντηρεί την ύπαρξή μας, γεννιέται με το ξεκίνημα της καινούριας μέρας και διαρκεί όσο μια μέρα....


Πριν «ξεψυχήσει» μεταβάλλεται σε ουτοπία διεγείροντας τον ανθρώπινο νου και ταυτόχρονα τον οδηγεί σε άβατα μονοπάτια για να διαπιστώσει πως η άυλη σύνθεσή της είναι φρούδα. Μάταιη! Κι όμως εξακολουθεί να ελπίζει και προσδοκά την πραγματοποίηση ενός ονείρου:

Να καθαρίσει η Χώρα από τα λαμόγια. Όμως σκοντάφτει σε συνεχή καντεμιά, αηδιάζει, σιχαίνεται, βρίζει μα πιο πολλή ντρέπεται για το κατάντημα το δικό του, το δικό σου, των πέρα και των δώθε, του χωριού, της πόλης και ολόκληρης της Χώρας. Προσπαθεί να ανοίξει δρόμο μέσα από πυκνή αιθαλομίχλη, συμπληγάδες και θεόρατες «σοσιαλιστικές» αράχνες και «σπα» τα μούτρα του.

Στη Χώρα των αιθεροβαμόνων-Χώρα των σύγχρονων κοτζαμπάσηδων, κράτος έκτρωμα, κυβερνήσεις επιβητόρων και αιδούς, κλεφτών και απατεώνων, κράτος των καναλαρχών, των αποπροσανατολισμών και της παραπληροφόρησης, κράτος κρυφών και φανερών τεκτόνων και μασόνων, κράτος καταλύτης, ισοπεδωτικό για την ελληνική κοινωνία, που ενώ εκλέχτηκαν από το λαό τον έχουν αλλοτριώσει και γυψώσει.

Αυτά για τον διπολισμό-δικομματισμό και βεβαίως για τους 300 «πουτσαράδες» (ντοπιολαλιά που σημαίνει λεβέντες, άξιοι, μάγκες - με την καλή έννοια-να κυβερνούν το λαό!) Τώρα, πόσο άξιοι, ικανοί και πόσο λεβέντες είναι, φάνηκε από τις επιλογές του Πρωθυπουργικοκεντρικού κράτους σε όλα τα ξεχαρβαλωμένα επίπεδα, μεταξύ και της κομμένης και ραμμένης στα κέντρα αποφάσεων των μασόνων και τεκτόνων (made in western- Νέα Τάξη Πραγμάτων-ΗΠΑ, G20, «Ε.Ε.», ΕΚΤ, OHE, ΔΝΤ,) που με μεθοδεύσεις …δημοκρατικές δημιουργούν ένα κράτος κομματικό -ετοιμοπαράδοτο στη Λερναία Ύδρα, «δώρο» του «Καλλικράτη» τούτη τη φορά.

Παρεμπιπτόντως, πρόσφατα διαβάζουμε στον τύπο συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργός (σοσιαλιστής όπως λέει και λένε) σε αμερικανική εφημερίδα, «Christian Science Monitor» που μεταξύ άλλων αναφέρει: «την αποτυχία του “τρίτου δρόμου”  -του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό-, λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα αυτορρύθμισης της αγοράς αποδείχθηκε λανθασμένη. «Αντί για έναν "τρίτο δρόμο" χρειαζόμαστε έναν "τέταρτο δρόμο"» δήλωσε, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον «τέταρτο δρόμο» είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα…»

Διάφορες ερμηνείες θα μπορούσε να δώσει κανείς για τον «τρίτο» και «τέταρτο δρόμο», αλλά ο κ. Πρωθυπουργός έπρεπε να αναφέρει την οικτρή αποτυχία του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος» που παραμορφώθηκε σε κόμμα όχι μόνο συντηρητικό αλλά και αυταρχικό.

Πρώτα με τον «Καποδίστρια», τώρα με τον «Καλλικράτη» η Ελλάδα κυριολεκτικά εγκλωβίζεται στους «Καλλικρατικούς» μηχανισμούς που αμή τι άλλο αποτελούν τη δαμόκλεια σπάθη του κομματικού αυταρχισμού, θα αμύνεται, το Κράτος  και θα σχεδιάζει μέσα από την Τ.Α. τα δεινά μετατρέποντας έτσι τη Χώρα μας, εκτός της έτσι και αλλιώς ερήμωση της επαρχίας, σε πολιτεία των Σοδόμων και Γομόρρων.

«Η ΤΑ έχει υποστεί αθεράπευτη κομματική αρτηριοσκλήρωση, μια γάγγραινα που όλα τα σαπίζει και τα τρώει, παραδόξως όμως αυτή η γάγγραινα μένει αλώβητη και μόνιμα καθισμένη στο σβέρκο των κοινωνιών, μεγάλων και μικρών…» γράφαμε πρόσφατα. Τώρα με τον «Καλλικράτη» τα εκτρώματα που θα υποστεί η ΤΑ θα είναι ακόμα χειρότερα ιδιαίτερα στο χώρο της ιστορίας μας και του πολιτισμού, στοιχεία που κράτησαν την Ελλάδα στο βάθρο της, αυτά τα στοιχεία η Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσω του «Καλλικράτη» έρχεται να τα εξαφανίσει.

Δε αναφερόμαστε σε «έργα» που θα κάνουν οι νέοι χωροταξικοί Δήμοι. Πρώτα θα πρέπει να δούμε το αφτί μας, αν αυτό μπορεί να συμβεί, και εν πάση περιπτώσει ας κοιτάξει κανείς στο χώρο που ζει, την πόλη του, το χωριό του, το περιβάλλον και τη ρύπανση και ας αναλογιστεί πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους χρηστούς νεοδήμους σε ένα Κράτος αχούρι, οι οποίοι άρχισαν τον προεκλογικό τους αγώνα, παρόλο που η καλοκαιρινή ραστώνη δεν προσφέρεται.

Τα κόμματα πέθαναν εδώ και χρόνια. Μείνανε μόνο κάτι εικόνες «ηγετών» για να θυμίζουν το δράμα της Ελλάδας. Σήμερα, ενδεχομένως, θα προστεθούν και άλλα εικονίδια «ηγετών» της ΝΔ και του Πασόκ στα δεφτέρια της «σύγχρονης» Ελλάδας. Κοντός ψαλμός αλληλούια! Για τα κόμματα εξουσίας, προστατευτικό ανάχωμα και τελευταίος άσσος αποτελεί ο «Καλλικράτης».

Βέβαια για να μην μονοπωλήσουμε στο έτσι και αλλιώς στραβό κλίμα που το έφαγε και ο γάιδαρος, «ηγέτες» είχαν και έχουν και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς, των οποίων η αποτυχία τους είναι, επίσης, οικτρή. Όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια, εσκεμμένα ή μη, εργάστηκαν για τη συντήρηση και παραμονή του δικομματισμού στην εξουσία και παράλληλα φρόντισαν για τον αποδεκατισμό της ίδιας της Αριστεράς. Ακόμα και σήμερα που φτάσαμε στον πάτο, εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι του «ρυθμιστή» «προσφέροντας» αριστερές ιδέες, επαναστατικότητα και φρασεολογία μεγάλων μεγεθών και πληθώρα μηνυμάτων με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται και να παγιδεύεται ακόμα περισσότερο ο Σοσιαλισμός, που τάχα νοιάζονται. Και είναι και αυτοί μέσα στους τριακόσιους λεβέντες! Ψάχνουμε για καμιά εξαίρεση, μπα! Τίποτα! Τους μόνους που βρίσκομαι (μιας και ομιλούμε για τριακόσιους) είναι οι 300 του Λεωνίδα!.

Εάν για τα όσα αναφέραμε περί του «Καλλικράτη» -Νέος Χάρτης της Ελλάδας, ποιοι τάχα να είναι οι Έλληνες δημότες που συμφωνούν, ας βάλουν την ουρά τους κάτω από τα σκέλια και ας υποκύψουν στα «ευαγγέλια» της νέας Τ.Α. που προσφέρουν η ΝΔ και το Πασόκ. Όσο για τους υπόλοιπους που είναι κι οι πιότεροι, χωριάτες από ερημωμένα χωριά, Βλάχοι, Αρβανίτες και Καραγκούνηδες, Νησιώτες και Πρωτευουσιάνοι, Θρακιώτες και Μακεδόνες, Θεσσαλοί, Στερεοελλαδίτες και Πελοποννήσιοι, ας μιμηθούν τον Λεωνίδα και ας φωνάξουν όλοι μαζί στον κάθε «Καλλικράτη».

 «Καλλικράτη»… ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Ε, ’σεις εκεί πέρα!  Αδέλφια, ξαδέλφια και ανίψια, φίλοι και γνωστοί

Θυμηθείτε και ψηφίστε…

…..

Χρόνια πολλά για όσους γιορτάζουν και καλά γλέντια τον Δεκαπενταύγουστο.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Αύγουστος 13  2010  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

πηγή:  fatsimaremag

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan