Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Οι νέοι επικοινωνούν μόνο με sms!

Ολοένα και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να επικοινωνήσουν με γραπτά μηνύματα παρά με τηλεφωνικές κλήσεις.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από παγκόσμια έρευνα της εταιρείας Νielsen, σύμφωνα με την οποία ο μέσος όρος των κλήσεων από κινητά τηλέφωνα μειώνεται, ενώ η ανταλλαγή SΜS αυξάνεται σημαντικά. «Ενα μήνυμα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση, σου λύνει τα χέρια. Μπορείς να γίνεις άμεσος και συγκεκριμένος και με πολύ χαμηλό κόστος..

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της εταιρείας Νielsen, ο μέσος όρος των κλήσεων που γίνονται από κινητά τηλέφωνα- αφού έφτασε στην κορύφωσή του το 2007 - μειώνεται κάθε χρόνο. Μαζί με τον αριθμό των κλήσεων όμως, μειώνεται και η διάρκειά τους. Ενδεικτικό είναι πως το 2007, ο μέσος όρος των τηλεφωνικών συνομιλιών, για τις ηλικίες από 18 έως 34 ετών, έφτανε τα 1.200 λεπτά μηνιαίως. Ο αριθμός αυτός δύο χρόνια αργότερα, μειώθηκε στα 900 λεπτά. Μάλιστα, η μέση διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων καταγράφεται για το 2009 στο 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα, όταν το 1993 έφτανε στα 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Αντίθετη ωστόσο είναι η πορεία των γραπτών μηνυμάτων, η οποία σημείωσε σημαντική αύξηση στο διάστημα 2007-2009 και ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 2007 ο μέσος όρος των γραπτών μηνυμάτων έφτανε τα 600 ανά μήνα, αριθμός που διπλασιάστηκε το 2009 αγγίζοντας τα 1.400 μηνύματα. Πολύ οικονομικές χρεώσεις
Περισσότερα SΜS και μάλιστα, σε πολύ χαμηλές τιμές προσφέρουν το τελευταίο διάστημα οι περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται δε ότι σύμφωνα με τη μελέτη, η χρήση γραπτών μηνυμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2008, ξεπερνώντας τις κλήσεις από κινητά και σταθερά τηλέφωνα καθώς και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, τα SΜS έχουν «εισβάλει» σε τέτοιο βαθμό στη ζωή των εφήβων που το 87% δηλώνει πως κοιμάται έχοντας δίπλα του το κινητό.
newscity1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan