Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σε 3,15 δις. ευρώ τα κέρδη του Μουντιάλ

Μόνο η Ελλάδα διοργάνωσε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και μπήκε μέσα...

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής ήταν με διαφορά η πιο επιτυχημένη από οικονομικής άποψης αθλητική διοργάνωση όλων των εποχών, καθώς τα συνολικά κέρδη ανήρθαν σε 3,15 δισεκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση των καθαρών κερδών συγκριτικά με το Μουντιάλ της Γερμανίας είναι της τάξης των 25% και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.




--

Αυτήν την είδηση ανακοίνωσε η εταιρεία «Pircewaterhouse Coopers» που έκανε και τη σχετική έρευνα σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρείας, η οικονομική κρίση που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη δεν επηρέασε τον αθλητισμό, ενώ αναφέρει ακόμα ότι και οι 400.000 τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, συνετέλεσαν ώστε να αυξηθεί τα ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Νότιας Αφρικής κατά 0,5%.

Η «Pircewaterhouse Coopers» αναφέρει ακόμα ότι το 95% από τα κέρδη θα δαπανηθεί τα προσεχή τέσσερα χρόνια για τη λειτουργία της FIFA. Επίσης τονίζεται ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια ανήρθαν στο ποσό 560 εκατομμυρίων ευρώ, το Μουντιάλ παρακολούθησαν δια ζώσης περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι και η μέση τιμή του εισιτηρίου ανήρθε σε 185 ευρώ.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan