Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Συγκεκριμένα αιτήματα από τους κτηνοτρόφους της Οιχαλίας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δήμου Οιχαλίας και γραμματέας της Κτηνοτροφικής Ομοσπονδίας Ν. Τρικάλων κ. Δημήτρης Καϊμάς, καταθέτει συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων ενόψει της κατάρτισης του ετήσιου προϋπολογισμού από το Δ.Σ. Οιχαλίας.
Ο ίδιος, αναφέρει, πως «εδώ και δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2006 με υπόμνημα μας, που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συνεδρίαζε μας υποσχεθήκατε ότι όλα τα προβλήματα που σας ζητούσαμε να επιλύσετε θα τα επιλύατε άμεσα και μάλιστα στο ένα από αυτά, για το κτηνοτροφικό ρεύμα, πήρατε εκείνη τη στιγμή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τα μισά χρήματα που θα κοστίσει θα τα δώσει ο δήμος και ότι θα εγγραφούν στο νέο προϋπολογισμό του 2008. όμως εσείς, κ. Δήμαρχε και κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν ασχοληθήκατε ξανά με το θέμα και ούτε στείλατε υπόμνημα στην Δ.Ε.Η. για να προχωρήσει αρχικά στην κατάρτιση της μελέτης ώστε να δούμε και το κόστος, και στη συνέχεια να υλοποιηθεί».
Ο ίδιος, απαριθμεί και άλλα προβλήματα, όπως: ...
1) Καθαρισμός των λιμνοδεξαμενών γιατί εδώ και 15-20 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκαν δεν καθαρίστηκαν ποτέ με αποτέλεσμα να μην έχουν πόσιμο νερό για τα ζώα και μόνο βούρκος υπάρχει σ' αυτές.
2) Δρόμοι δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Προτείναμε σύνδεση του δρόμου από Ορφανό - Φτελιά στη θέση Καραούλα και από εκεί στην Παπαδοπούλη και σύνδεση με δρόμο για Αγρελιά Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Παλιοκάστρου. Επίσης νέα διάνοιξη από θέση Κοτσίκοβου μέχρι τον δρόμο Παλιοσαμαρίνας, με παράλληλους δρόμους προς τον ποταμό Νεοχωρίτη, όπως ρέμα Καλυβιών - ρέμα Καβουρόρεμα, ρέμα Δυστροβάιας.
3) Η συντήρηση των κτηνοτροφικών δρόμων δεν έγινε ή γίνεται με προχειρότητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή πρόσβαση σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Θα πρέπει. να στρωθούν όλο. με χαλικόστρωση και σε ορισμένα σημεία να μπουν κιούγκια σε ροές των ρεμάτων.
Επιπρόσθετα, ο κ. Δ. Καϊμάς, αναφέρει:
«Για τα έργα υποδομής σχετικά με την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας σας τα έχουμε κάνει γνωστά με τις προτάσεις μας σε προηγούμενο υπόμνημα και δεν πήραμε μέχρι σήμερα καμία απάντηση. «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», η απαξίωση της πολιτικής από την κοινωνία προέρχεται από την κάθε πολιτική εξουσία είτε αυτή είναι σε επίπεδο Δήμων είτε σε επίπεδο Νομαρχίας είτε σε επίπεδο Εθνικής Κυβέρνησης. Όμως, τόσο οι τοπικές κοινωνίες όσο και άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την αδιαφορία αυτών των εξουσιών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα προβλήματα για την επιβίωσή τους αντιδρούν»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan