Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Sex στο Internet σημαίνει κατάθλιψη


Ποια είναι τα αίτια που οδηγούν ολοένα και περισσότερο κόσμο να αναζητά διαδικτυακούς ερωτικούς συντρόφους;
Νέα μελέτη που έγινε στην Αυστραλία αναφέρει ότι τα άτομα που επιδίδονται στο cybersex, είναι πολύ πιθανό να πάσχουν από κατάθλιψη, να είναι εξαιρετικά αγχώδη και να αφιερώνουν πολλές ώρες στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Στην πλειοψηφία τους, τα… θύματα , είναι άντρες από 18 έως 80 ετών.

Υπολογίστηκε ότι περνούν περισσότερες από 12 ώρες την εβδομάδα σε ιστοσελίδες με σχετικό περιεχόμενο, κάνοντας chat, cybersex, κατεβάζοντας video και εικόνες ή στέλνοντας ερωτικά mail...

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.325 Αυστραλοί και Αμερικανοί, το 65% των οποίων στη συνέχεια είχε συναντήσει τη γυναίκα που γνώρισε online.
Το 27% των συμμετεχόντων έπασχε από σοβαρής έως και χαμηλότερης μορφής κατάθλιψη, ενώ το 30% έχει άγχος στην καθημερινότητά του και ένα 35% έχει ιδιαίτερο αυξημένο στρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που... διεξήχθησαν από την έρευνα αυτή, όσο περισσότερο ασχολείται κάποιος με τέτοιου είδους δραστηριότητες, τόσο μεγαλύτερο είναι και το πρόβλημά του. Μάλιστα, διατυπώθηκε και η θεωρία ότι ίσως καταφεύγουν στο cybersex με σκοπό να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και να διώξουν το άγχος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan