Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Η μετανάστευση των Ελληνόφωνων αρχαίων λαών

Πηγή : glykoxarazei.pblogs.gr

Επειδή φίλοι μου κάποια βιβλία έχουν καταργηθεί, έχει χαθεί μια πλευρά της ιστορίας και όπως διδάσκονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ορισμένοι είναι τυχεροί και τα βρίσκουν στα παλιά βιβλία, αλλά και πάλι αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί να έχουν έτσι τα πράγματα.

Η διαστρέβλωση της Ιστορίας ξεκινάει από τους ξένους μελετητές που αμφισβήτησαν τους Έλληνες Ιστορικούς και έπλασαν δικούς τους μύθους για την εξέλιξη των γεγονότων της ιστορίας .

Οι Έλληνες είχαν μελετήσει για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ αρχαία Κείμενα πριν ολοκληρώσουν την συγγραφή ενός βιβλίου Ιστορίας, ενώ οι σύγχρονοι αρκέστηκαν σε μελέτες Αμερικανών κυρίως αρχαιολόγων που οι περισσότεροι δεν ήταν σε θέση να δώσουν σωστά την ερμηνεία μιας λέξης των αρχαίων Κειμένων που λένε ότι μελέτησαν, αλλά... στην πραγματικότητα
μελέτησαν απλά μια τυχαία μετάφραση.

Φυσικά οι άθεοι είναι οι κυριότεροι αίτιοι που χάθηκε αυτή η πλευρά της ιστορικότητας η οποία σύμφωνα με κάποιες διασταυρώσεις που έχω κάνει δείχνει να είναι η πιο πιθανή.

Έτσι προέκυψαν διαγραφές γεγονότων και αντικειμενικότητες που ορίστηκαν από τις συγγραφές ενός Θουκυδίδη, Ηροδότου και άλλων μεγάλων μελετητών επειδή απλά δεν άρεσαν σε ορισμένους και θεώρησαν ΑΥΘΕΡΑΙΤΑ ότι δεν έγιναν έτσι όσα έγραψαν οι μεγάλοι αυτοί Ιστορικοί.

Θα σας περιγράψω με δικά μου λόγια αυτά που διδάχθηκα τότε και όσα διάβασα μετά, σε μία εξαιρετικά σύντομη περίληψη αφού δεν είμαι σε θέση να θυμάμαι τα πάντα και εκτός από αυτό, τα βιβλία που διάβασα έχουν καταφαγωθεί από τον δαίμονα των αποθηκών, τα ποντίκια.

Μετά την πτώση του πύργου της Βαβυλώνας δόθηκαν οι φυλετικές διαφορές και οι λευκοί παρέμειναν στην περιοχή της Μεσοποταμίας όπου συζούσαν πολλοί λαοί με την διαφορετικότητα της γλώσσας. Μέσα σε αυτούς ήταν μια μεγάλη μάζα από οικογένειες που μιλούσαν την ΠΑΝΑΞΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ που τους δόθηκε η γλώσσα αυτή. Ο Θεός ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕ ότι η Ελλάδα θα είναι η κοιτίδα της Ορθοδοξίας καθώς και ότι θα είναι η μία από τις επίσημες γλώσσες που θα γραφεί το Ευαγγέλιο.

Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι αυτό το Κείμενο που όλοι ονομάζουν Καινή Διαθήκη στην ουσία του είναι ο Λόγος του Θεού και αποτελεί το Ευαγγέλιο. Εμπεριέχει την Καινή Διαθήκη η οποία είναι Γραμμένη με αλληγορίες που συχνά παρερμηνεύουν πολλοί Ιερείς αλλά ακόμη πιο πολλοί αναλύουν ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΠΤΥΧΕΣ από την αλληγορία που εκφράζεται από τις παραβολές που είναι Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Επιστρέφω λοιπόν στην Μεσοποταμία. Εκεί λοιπόν άρχισαν κάποια στιγμή οι πόλεμοι μεταξύ των φυλών και έτσι αναγκάστηκαν πολλοί λαοί να μεταναστεύσουν. Η ιστορία της μετανάστευσης άρχισε το 11.000 Π.Χ περίπου και από τότε και μετά αναπτύχθηκαν οι Αιγυπτιακοί και Ελληνικοί πολιτισμοί αλλά και οι άλλοι γνωστοί και άγνωστοι πολισμοί.

Οι Ελληνόγλωσσοι είχαν αντιμέτωπους τους Πέρσες και επειδή ήταν φιλήσυχος λαός αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν οι πιο φιλήσυχες φυλές. Οι πρώτες φυλές που φτάνουν στην Ελλάδα είναι οι Πελασγοί, οι Φρύγες και οι Έλληνες που αναπτύχθηκαν στην Πελοπόννησο και στα νησιά. Οι Πελασγοί αναπτύχθηκαν στην Μακεδονία την Θεσσαλία και την Ήπειρο και οι Φρύγες στην Θράκη και στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Αυτό έγινε περίπου το 9.000 Π.Χ. και ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ αυτοί καθώς και οι επόμενοι που κατοίκησαν την σημερινή Ελλάδα αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την χερσόνησο του Αίμου ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ γλώσσα που είναι φυσικά η αρχαία Ελληνική. Η απόσταση όρισε την διαφορετικότητα που προέκυψε αργότερα με τις διαλέκτους και όπως ορίστηκαν αυτές εξελικτικά.

Η επόμενη Μετανάστευση που είναι γνωστή αναφέρεται στους Ίωνες, Αχαιούς και Δωριείς η οποία διδάσκεται ακόμη σήμερα και δεν θα αναπτυχθώ σχετικά. Τα υπόλοιπα χρόνια που μεσολάβησαν κατά καιρούς έφευγαν οι Ελληνικές φυλές από την Μεσοποταμία και αναπτύχθηκαν ακόμη και σε περιοχές της Ασίας και της Αιγύπτου και είναι γνωστά τα ευρήματα που βρίσκονται κατά καιρούς, μερικά από τα οποία ανάγονται στον Μέγα Αλέξανδρο αλλά κάτι μου λέει ότι ήταν απλά φυλές που δεν έφτασαν στην Ελλάδα.

Ο Πόλεμος με τους Πέρσες συνεχίζονταν και οι Έλληνες που έφευγαν αναζητούσαν την όμορφη χώρα που μάθαιναν ότι ζούσαν πλέον Ειρηνικά οι Έλληνες. Αυτό βέβαια πριν την κάθοδο των Αχαιών, Δωριέων, Ιώνων κλπ γιατί μετά ακολούθησαν οι γνωστοί εμφύλιοι.

Έτσι κάποια στιγμή οι Πέρσες ξεκίνησαν τις γνωστές εκστρατείες για να βρουν τον παλιό μισητό εχθρό και αργότερα ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε για ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ τον ΕΧΘΡΟ που έκαψε πολλές Μακεδονικές πόλεις και που ήταν γνωστό από τις διηγήσεις των γερόντων ότι ήταν ο λαός που τους έδιωξε από την περιοχή της Μεσοποταμίας.

Η αρετές του Αλέξανδρου που του καλλιεργήθηκαν από τον ΜΕΓΑ Δάσκαλο και φιλόσοφο Αριστοτέλη όρισαν και στην πορεία έσβησε το μίσος αφού μετά τους πρώτους πολέμους είδε να χάνονται σε μάχες οι φίλοι του. Μετά απλά ταξίδεψε και έφτασε ΕΙΡΗΝΙΚΑ μέχρι την Ινδία για να βρει και να συνομιλήσει με τους σοφούς μιας χώρας για την οποία έμαθε από τον δάσκαλο Αριστοτέλη.

Επαναλαμβάνω ότι είναι περίληψη τα σχετικά και δεν θα παρουσιάσω πηγές αφού είναι μία σύμπτυξη αναγνώσεων σε διάφορα συγγράμματα που βρήκα κατά καιρούς τα οποία ήταν στην απλή καθαρεύουσα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan