Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Lamborghini Reventon: Million dollar baby...


Το Reventon είναι το τελευταίο δημιούργημα της Lamborghini και ανήκει σε μια ειδική κατηγορία που περιλαμβάνει εξεζητημένες κατασκευές που απευθύνονται -λόγω κόστους- σε πολύ λίγους...

Ένα εκατομμύριο ευρώ προ φόρων κοστίζει το Reventon το οποίο σύμφωνα με την ιταλική φίρμα είναι «η απόλυτη Murcielago». Η επίσημη παρουσίασή του έγινε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης από τον πρόεδρο της εταιρίας, Στέφαν Βίνκελμαν.

Το νέο ιταλικό υπεραυτοκίνητο πήρε το όνομά του από τον ταύρο Reventon ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία για το γεγονός ότι το 1943 κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας σκότωσε τον διάσημο ταυρομάχο, Φέλιξ Γκούζμαν.

Εξωτερικά, το Reventon σε εξιτάρει με τις ιδιαίτερα επιθετικές γραμμές του. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία από την σύγχρονη αεροναυπηγική που εφαρμόζεται πάνω στα ταχύτερα και πιο ευέλικτα αεροπλάνα του κόσμου.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι παρόμοιος με αυτόν της Murcielago LP640, αλλά η απόδοσή του είναι αυξημένη. Πρόκειται για έναν V12 6.5 λίτρων που αποδίδει 650 ίππους (20 περισσότερους από την Murcielago LP640). To Reventon επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει εύκολα τα 340km/h.

Δείτε τι μπορεί και κάνει...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan