Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Νέα απειλή για τους χρήστες του Facebook ..

Το ήδη καταγεγραμμένο malware Koobface έχει βάλει στο στόχαστρό του λογαριασμούς που διατηρούν οι χρήστες του Διαδικτύου στο Facebook. Το Koobface στέλνει προσωπικά μηνύματα σε χρήστες, καλώντας τους να παρακολουθήσουν ένα video με πρωταγωνιστές τους ίδιους, χρησιμοποιώντας προτροπές του τύπου "you look funny in this new video".
Σε περίπτωση που ο χρήστης ακολουθήσει το σχετικό link, μεταφέρεται στη σελίδα του υποτιθέμενου video, όπου του ζητείται να κατεβάσει την τελευταία έκδοση του Adobe Flash Player. Φυσικά, ο σύνδεσμος δεν οδηγεί στην ιστοσελίδα της Adobe, αλλά εγκαθιστά το malware στον υπολογιστή. Το Koobface έχει ως στόχο τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών (αριθμοί πιστωτικών καρτών κ.λπ) και λειτουργεί με δύο τρόπους. Ως keylogger, καταγράφει τις ενέργειες που γίνονται μέσω του πληκτρολογίου περιμένοντας την εισαγωγή των κωδικών, ενώ μπορεί να ψάξει και στο σκληρό για τα σχετικά cookies.
Αν και οι περισσότεροι χρήστες δεν πέφτουν θύματα μιας τόσο εξόφθαλμης απάτης, το γεγονός ότι το Facebook έχει πάνω από 120 εκατομμύρια χρήστες σημαίνει ότι ένα μικρό έστω ποσοστό θυμάτων αποτελεί ικανή δεξαμενή άντλησης πληροφοριών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan