Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Nokia Morph: Το κινητό του μέλλοντος !!

Ιδιοφυείς ερευνητές του Nokia Research Center (NRC) και του Πανεπιστήμιου του Cambridge δημιούργησαν ένα εκπληκτικό Concept Phone, για να μας δώσουν μια ιδέα από τα κινητά του μέλλοντος.
Νανοτεχνολογία, ηλεκτρονικά εξαρτήματα εντελώς διάφανα ή ημιδιάφανα ώστε ο χρήστης να μπορεί να βλέπει κυριολεκτικά τα "σωθικά" της συσκευής και μια μεγάλη δόση από φαντασία είναι ορισμένα από τα συστατικά της δημιουργίας του Nokia Morph.
Προς το παρόν, αφήνει το μυαλό να ταξιδεύει σε κινητά / φορητές συσκευές που θα μπορούν να αλλάζουν σχήμα ανάλογα με τις επιθυμίες και ανάγκες του χρήστη ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να καθαρίζουν αυτόματα την επιφάνεια τους, απομακρύνοντας δαχτυλιές και μικρόβια.
Το Morph θα μπορεί να φορεθεί στο χέρι ή στο αυτί, να έχει το σχήμα ή το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, αλλά και να διπλωθεί χωρίς να σπάσει.
Θα έχει την ικανότητα να απομακρύνει τη σκόνη και τα υγρά από την επιφάνειά του, ώστε αυτή να παραμένει πάντοτε καθαρή, ενώ η «οθόνη» του θα είναι ουσιαστικά ...ίση με το μέγεθός της επιφάνειάς του. Την «ενέργεια» που απαιτείται για τη λειτουργία του θα την αντλεί από το περιβάλλον, το οποίο άλλωστε και θα παρακολουθεί συνεχώς με τους αισθητήρες του.
Είναι βέβαιο όμως ότι θα μεσολαβήσουν αρκετές δεκαετίες, προτού το Morph γίνει πραγματικότητα, αφού πολλές από τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την υλοποίησή του είναι ακόμη... ανύπαρκτες.
Οι ερευνητές ωστόσο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς υπογραμμίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση ότι «ορισμένα από τα χαρακτηριστικά» του Morph ίσως να μπορέσουν να ενσωματωθούν σε πραγματικές «high-end» συσκευές μέσα στα επόμενα 7 χρόνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan