Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Μετά τους καναπέδες, τώρα δεν θα σηκωνόμαστε ούτε από τα αυτοκίνητα μας…




Σε κινούμενες αίθουσες πολυμέσων μετατρέπονται πλέον τα αυτοκίνητα. Προσεχώς θα μπορούμε όχι μόνο να τηλεφωνούμε ασύρματα, αλλά να βλέπουμε τηλεόραση, να σερφάρουμε στο ίντερνετ και να ελέγχουμε την αλληλογραφία μας.

Στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων 2009 του Λος Άντζελες, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές για το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και πολυάριθμες.

για παράδειγμα, παρουσίασε μία ιδιαίτερα προηγμένη έκδοση του τεχνολογικού της συστήματος Sync, που παράγει σε συνεργασία με τη Microsoft.

Χάρη στο Sync, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του, εντός του αυτοκινήτου, ένα φορητό γραφείο απ' όπου θα μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδο της παραγωγής, να ελέγχει τις παραγγελίες του, να τυπώνει τιμολόγια και όλα αυτά χάρη στις ασύρματες συνδέσεις με βάση την τεχνολογία GPS.

Θα έχει ακόμη τη δυνατότητα να ελέγχει τα e-mail του μέσω φωνητικών εφαρμογών, να συνδέεται αυτόματα με τον αποστολέα ενός μηνύματος και να ορίζει συνάντηση, στην οποία θα μπορεί να μεταβεί ακολουθώντας το συντομότερο και οικονομικά αποδοτικότερο δρομολόγιο που θα του έχει προτείνει το σύστημα.

Προς το παρόν το σύστημα Sync, που η Ford εγκαινίασε το 2007, επιτρέπει στον οδηγό να πραγματοποιεί τηλεφωνήματα και οδικές αναζητήσεις, χωρίς να αφήσει καθόλου από τα χέρια του το τιμόνι.

H Ford που, όπως και οι άλλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες GM και Chrysler, πλήττονται έντονα από την κρίση της αγοράς, ελπίζει ότι καινοτομίες όπως αυτές, θα προσελκύσουν τους καταναλωτές.

pontikopagida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan