Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ποσό 2 εκ. ευρώ για προνοιακά επιδόματα

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «με απόφαση του νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη εγκρίθηκε η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στους δικαιούχους του νομού μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καταστάσεις του ανωτέρω διμήνου συμπεριλαμβάνεται και η χορηγηθείσα από 1/1/2009 αύξηση. Κατά το αναφερόμενο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, θα επιδοτηθούν 2.900 δικαιούχοι και θα καταβληθεί ποσό 1.661.539,95 ευρώ συνολικά.
Επίσης θα καταβληθεί, με τις καταστάσεις του ανωτέρω διμήνου, το εφάπαξ επίδομα κοινωνικής συνοχής (θέρμανσης), το οποίο για τον νομό μας έχει καθοριστεί στα 200 Ευρώ σε:
α) όλα τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα
β) τα ανασφάλιστα και έμμεσα ασφαλισμένα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) που λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα
Οι δικαιούχοι επιδόματος κοινωνικής συνοχής είναι 1.678 και το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 335.600 ευρώ. Δηλαδή συνολικά θα καταβληθεί για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων με την αύξηση για το έτος 2009 και το επίδομα κοινωνικής συνοχής το ποσό του 1.997.139,95 ευρώ
Πρέπει εδώ ν’ αναφέρουμε ότι η Νομαρχία Τρικάλων είναι από τις ελάχιστες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις που θα πληρώσει το επίδομα κοινωνικής συνοχής άμεσα, δηλαδή μαζί με το επίδομα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2009.
Επίσης σημειώνεται, ότι η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής συνοχής στους δικαιούχους, γίνεται χωρίς να ζητούνται συμπληρωματικά δικαιολογητικά, εφόσον έχουν κριθεί ως δικαιούχοι βάσει στοιχείων που υφίστανται στην Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Ν.Α. Τρικάλων».

e-enimerosi

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan