Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Σημαντικές αλλαγές στο διορισμό σε ΟΤΑ

Νέες διατάξεις για τους διορισμούς περιλαμβάνει η νέα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στάλθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους ΟΤΑ του νομού μας. Μεταξύ άλλων τονίζεται πως στην περίπτωση πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού με σειρά προτεραιότητας η εντοπιότητα αποτελεί ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων σύμφωνο με το οποίο οι δημότες δήμου ή κοινότητας πληθυσμού μέχρι και δέκα χιλιάδες κατοίκους, εφόσον επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις του δήμου ή της κοινότητας του οποίου είναι δημότες ή σε θέσεις δημοτικής ή κοινοτικής επιχείρησης ή νομικού προσώπου η ιδρύματος τους και δεσμεύονται να υπηρετήσουν σε αυτές επί μια τουλάχιστον δεκαετία βαθμολογούνται με εκατόν πενήντα (150) μονάδες.
Αλλαγές
Στο εξής αναφέρεται πως όλοι οι δημότες των δήμων ή κοινοτήτων βαθμολογούνται με εκατόν πενήντα (150) μονάδες, χωρίς τον περιορισμό των δέκα χιλιάδων κατοίκων, εφόσον επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις του δήμου ή της κοινότητας του οποίου είναι δημότες ή σε θέσεις δημοτικής ή κοινοτικής επιχείρησης ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή ιδρύματος τους και δεσμεύονται να υπηρετήσουν σε αυτές επί μια τουλάχιστον δεκαετία.
Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και όσες προκηρύξεις έχουν εκδοθεί από την κατάθεση μέχρι την δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από 20-11-08 και εφεξής.
Επίσης τονίζεται πως όταν εργαζόμενος στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποβιώσει κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού του καθήκοντος, δύναται ένα μέλος της οικογένειας του θανόντος να διορίζεται σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι διορισμού υποβάλουν τη σχετική αίτηση διορισμού στο φορέα που επιθυμούν το διορισμό και το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο, θα αποφασίσει με βάση Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργεί υπάλληλος της υπηρεσίας του θανόντος, και θα προωθήσει την απόφαση στη Διεύθυνση Προσλήψεων του Υπ. Εσωτερικών προκειμένου να τύχει επεξεργασίας και να συνυπογραφεί οπό τον Υπουργό Εσωτερικών.


Του Αποστόλη Ζώη
e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan