Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Έρχονται φθηνότερα Ι.Χ.

Τη μείωση έως και 50% του τέλους ταξινόμησης για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο απορρίπτει προς το παρόν το μέτρο της απόσυρσης.

Η πρόταση του υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την μείωση του τέλους κατά 50% για τέσσερις μήνες, ενώ οι εισαγωγείς από την πλευρά τους εισηγούνται την υιοθέτηση του μέτρου για έξι μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση του τέλους ταξινόμησης θα ισχύσει για... περιορισμένο χρονικό διάστημα μερικών μηνών προκειμένου να ενισχυθεί ο κλάδος της εμπορίας αυτοκινήτων και κυρίως να ενισχυθούν οι πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. Η σχετική διάταξη αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στη βουλή.

Η μείωση του τέλους αναμένεται ότι θα οδηγήσει τις τιμές των καινούριων αυτοκινήτων σε τόσο χαμηλά επίπεδα που σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές των καινούριων αυτοκινήτων θα είναι πιο χαμηλές από αυτές των μεταχειρισμένων. Συγκεκριμένα, αναμένεται ότι θα συμβάλει στη μείωση των τιμών ακόμα και περισσότερο από 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη λήψη του μέτρου, οι τιμές στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού θα μειωθούν από 1.000 έως 2.000 ευρώ. Κυρίως όμως από τη ρύθμιση αυτή θα επωφεληθούν όσοι επιθυμούν να αγοράσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αφού σε αυτά επιβάλλεται υψηλότερο τέλος.

Οι αυτοκινητοβιομήχανοι υπογραμμίζουν ότι οι εικασίες και η διαρροή τέτοιων πληροφοριών δεν ωφελούν σε τίποτα αν δεν γίνονται πράξεις, καθώς ο κίνδυνος να νεκρώσει πλήρως η αγορά παραμονεύει μεγάλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 40% στο πρώτο δίμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

imerisia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan